Casa si gradina

5 motive pentru care am ales un termostat inteligent de la Salus Controls

salus

Zilele de iarna se apropie cu pasi repezi, dar nici racoarea din serile de toamna nu poate fi ignorata. Am aflat asta pe pielea mea acum 2 ani, cand am luat decizia sa-mi instalez un termostat inteligent de la Salus Controls, la sistemul de incalzire.

Pot spune ca am facut o alegere foarte buna, dar intreaga mea argumentatie nu ar fi plauzibila fara cateva argumente. Prin urmare, iata 5 motive pentru care am ales un termostat inteligent de la Salus Controls.

  1. Ma ajuta sa economisesc

Asta e primul si cel mai important motiv. Cand te “loveste” o factura in buget, doare cel mai tare. Chiar daca am investit ceva banuti in termostatul Salus Controls instalat in vara lui 2015, s-a meritat pe deplin. Iernile urmatoare valoarea facturilor la incalzire era la aproape jumatate.

Cum? Ei bine e vorba de reglaje – vezi punctul urmator.

  1. Pot seta temperaturile oricand, oricum, dupa bunul plac

Stii momentul ala cand pleci iarna de acasa pentru cateva ore si lasi centrala pornita pentru a nu gasi casa “inghetata” cand te intorci? Ei bine, eu am uitat cum e situatia asta. Pot sa imi setez temperaturile in apartament dupa cum am chef.

Termostatul inteligent de la Salus are programe prestabilite si imi da voie sa personalizez si setarile proprii. Asa stiu ca atat timp cat sunt la serviciu centrala nu consuma atat de mult, iar cand ma intorc casa e incalzita chiar bine. Pe timp de noapte situatia e la fel, ca sa nu va mai spun de concediile de iarna din care ma intorc cu siguranta ca am temperatura potrivita acasa atunci cand revin. Pot chiar sa setez individual temperatura in fiecare camera in parte!

  1. Termostatul poate fi controlat prin internet

Probabil te intrebai “Cum adica oricand, oricum?” citind punctul anterior. Ei bine, afla ca termostatul de la Salus Controls ce mi l-am instalat poate fi controlat prin internet. De pe laptop, tableta sau smartphone, atat timp cat ai conexiune, poti seta temperaturile cu ajutorul aplicatiei dedicate. Nimic mai simplu si usor decat sa pornesti centrala cu jumatate de ora inainte de a ajunge acasa!

  1. E compatibil cu sisteme de incalzire multiple

Initial aveam doar calorifere, insa de anul trecut mi-am pus incalzire in pardoseala in camerele principale. Baia, bucataria si dressing-ul au tot calorifere, dar holul, living-ul si dormitoarele sunt incalzite acum prin pardoseala.

Credeti ca a trebuit sa fac ceva modificari la termostat sau sa cumpar altul? In nici un caz! Sistemul iT600 poate controla usor sisteme de incalzire prin radiatoare, prin pardoseala sau chiar boilere electrice pentru apa calda menajera.

  1. Am parte de confort termic tot timpul

Daca ai citit tot ce am scris mai sus, e clar ca asta e ca un fel de concluzie. Oricine isi doreste sa aiba confort sporit la preturi cat mai scazute. Nu e imposibil, va spun! Trebuie doar sa investesti inteligent!

Pe langa ideea de a instala un termostat inteligent pentru controlul temperaturilor, va mai recomand sa izolati peretii si sa schimbati usile si ferestrele. Chiar daca pare prea costisitor, diferenta se vede la facturile mult mai reduse pe timp de iarna!