Casa si gradina Tips&Tricks

5 scule pe care oricine trebuie sa le aiba in casa

Poate ca nu esti un profesionist in ale reparatiilor pe langa casa, dar uneori trebuie sa ai cele necesare pentru mici interventii. Nu vei chema de fiecare data instalatorul, electricianul sau un alt specialist pentru lucruri pe care le poti face si singur.

Totusi, pentru proiectele DIY (eng. „Do It Yourself”), ai nevoie de sculele potrivite – altfel vei fi nevoit sa mergi sa le imprumuti. Care sunt cele 5 scule pe care oricine trebuie sa le aiba in casa? Am pregatit o lista care sa va lamureasca.

1. Scule de mana

Nu te poti lipsi niciodata de ciocan, surubelnite, patenti, clesti si chei de diverse dimensiuni atunci cand ai de facut reparatii prin casa. Chiar daca nu esti cel mai priceput mester, trebuie sa ai scule de mana in casa, pentru ca nu se stie cand vei avea vreodata nevoie de ele.

2. Masina de gaurit – insurubat

Poate fi o bormasina electrica sau cu acumulator, una de putere mai mare sau mai mica – cert este ca iti poate fi foarte utila. Atunci cand vrei sa montezi sau sa demontezi piese de mobilier, cand vrei sa gauresti un perete pentru a agata un tablou sau un corp suspendat, o astfel de masina isi dovedeste utilitatea.

3. Un polizor unghiular

La fel ca si masina de gaurit-insurubat, polizorul unghiular trebuie sa faca parte din trusa de scule obligatorie in orice casa. Nu se stie niciodata cand ai nevoie de el.

Personal am optat pentru un polizor unghiular de la Makita – e o firma cu renume pe piata sculelor electrice. L-am cumparat de pe tehnicbazar.ro. Desi mi s-a recomandat modelul GA5030, am aflat ca nu mai este disponibil, deoarece a fost scos din productie si inlocuit cu modelul imbunatatit Makita GA5030R.

Daca tot v-am mentionat de TehnicBazar, aflati ca de pe site-ul lor oricine poate sa cumpere, la preturi avantajoase, cele mai utile scule pentru gospodarie. Odata trecut pe lista si polizorul unghiular, trec la urmatoarele scule care completeza lista.

4. Un fierastrau electric

Circular sau vertical, ai nevoie de el obligatoriu, daca ocazional trebuie sa tai diverse materiale. Mai ajustezi o piesa de mobilier, montezi un raft din lemn pe care il tai la dimensiunile potrivite – ideea de baza este ca poti remodela lemnul sau alte materiale fara un efort prea mare. Cu siguranta trebuie trecut in lista sculelor necesare in orice locuinta.

5. O drujba sau un motofierastrau

In cazul in care locuiesti la casa, ii vei simti utilitatea. Modelezi cu ajutorul lui arbustii din curte, tai lemne pentru foc, ocazional cureti pomii fructiferi – prin urmare este un accesoriu de care nu te poti lipsi.

Lista ar putea continua cu uneltele de gradinarit – in cazul in care ai amenajata pe langa casa o mica gradina, cu un ciocan rotopercutor, un aparat de sudura sau diverse alte scule si accesorii de bricolaj, in functie de propriul necesar.

Asigura-te ca nu iti lipseste nimic din aceasta lista, daca nu vrei sa fii pus in situatia incomoda de a merge sa imprumuti, sau in situatia costisitoare de a chema un meserias, cand ai fi putut face si tu o reparatie simpla.