Casa si gradina Stiai ca? Tech

Aer mai curat la mansarda

Unele din cele mai mari probleme cu care ne confruntam atunci cand locuim la ultimul etaj si implicit la mansarda este aerul pe care in regasim in casa, care devine din ce in ce mai greu de respirat. Una din cele mai bune solutii este si montarea, instalarea unor ventilatoare de aer de perete, activitate care se poate realiza pentru a economisi la facturile de energie electrica.

De ce sa ne montam un ventilator de aer de perete?

In primul rand pentru ca acesta va elimina aerul cald si va introduce un aer curat si improspatat, incat sa scapam de respiratia grea si apasatoare cauzata de un aer greoi. Introducerea aerului din exterior catre interior inseamna si mentinerea aerului rece mai mult timp in intreaga camera sau casa. Mai mult de atat, implicarea in montarea dispozitivelor pentru acest tip de confort ne asigura si eliminarea umezelii, pentru ca aceste ventilatoare atrag umezeala din aer si il usuca. Prin aceasta actiune a ventilatoaresor se impiedica dezvoltarea mucegaiului si se asigura racirea peretilor, incat microbii sa nu persiste.

Un alt element in favoarea acestor echipamente tehnologice este ca elimina unii factori care ajuta la inmultirea microbilor de pe pereti, incat sa nu ne confruntam cu alergii la nivelul fetei sau al pielii. Pe langa aceste aspecte, un ventilator de perete montat in mansarda asigura un spatiu mai curat, lipsit de praf, pentru ca are tendinta de a risipi praful si de a stabili curatenie in casa. Cantitatea mare de aer cald va fi eliminata zi de zi din casa ta si te vei simti mai bucuros ca poti lucra, te poti odihni si iti poti petrece in liniste orele de relaxare impreuna cu familia ta.

Cu toate acestea, trebuie sa intelegem ca o izolare nereusita ne face sa paltim mult mai mult la facturile de electricitate, si, prin urmare este obligatoriu sa ne gandim la cele mai noi mijloace de izolatie si de ventilatie pentru a ne reduce facturile la utilitati.