Alimentatie

Afla cum poti sa combati febra musculara consumand suc de fructe!

Tuturor ni s-a intamplat cel putin o data sa ne confruntam cu febra musculara. Pentru cei care nu obisnuiesc sa faca sport in mod frecvent febra musculara da batai de cap dupa orice efort. Insa chiar daca ai un ritm in acest sens nu este exclus sa te alegi cu o febra musculara care in urmatoarele ore dupa efortul depus sa te lase fara putere. Pe principiul „cui pe cui se scoate” febra musculara va fi diminuata ca si efect neplacut de efort fizic reluat a doua zi. Insa efectele acesteia se pot combate si cu un suc natural; mai exact pepenele este sursa ideala pentru acest tip de problema.

Un studiu realizat in acest sens dezvaluie beneficiile nestiute pana acum. Publicat in „Agricultural and Food Chemistry” studiul arata ca sucul de pepene este o reala sursa pentru sanatate si in special consumat dupa efort fizic. Totul sta in baza L-citrulinei care actioneaza benefic. In mod exact cantitatea de L-citrulina regleaza fluxul sanguin. Insa nu numai in acest sens se dovedeste a fi un real ajutor. Cu o actiune precisa aceasta ajuta la metabolismul. Prin actiunea fata de reglarea monoxidului de azot care regleaza circulatia in acelasi timp ajuta la „alimentarea” muschilor cu hormoni, la oxigenarea la nivelul tesuturilor. Si ca urmare si nivelul de energie este unul vizibil crescut. Ca intr-un lant de elemente ce depind unele de altele sucul de pepene aduce imbunatatiri in modul in care te vei simti chiar si dupa un efort intens.

Mai mult decat atat sucul de pepene s-a dovedit a fi cel mai bun caci in cadrul studiului s-a pus accent pe bauturi naturale cu un continut de L-citrulina insa doar pepenele a avut efectele scontate.

Bun de consum si pentru cei care se afla la dieta, cu un continut mare de apa ce te hidrateaza in zilele toride pepenele este complex ca si beneficii pentru sanatare si in plus, delicios.