Diverse

Afla totul despre cel mai mare diamant din lume

Diamantele au fost din totdeauna un punct de atractie atat pentru barbati cat si pentru femei. Chiar daca se spune ca diamantele sunt cei mai buni prieteni pe care o femeie ii poate avea, majoritatea diamantelor de valoare din lume sunt detinute de barbati. Barbati care sunt bijutieri de meserie.

Star of Africa – 2 miliarde de dolari

Fiind clasificat ca fiind cel mai mare diamant descoperit vreodata, Star of Africa avea o greutate de 6211,35 grame in forma sa initiala. Diamantul a fost gasit in mina Premier din apropierea Pretoriei din Africa de Sud. Dupa ce a fost gasit, diamantul a trebuit sa fie transportat pana in Anglia, unde avea sa fie analizat si taiat la un laborator specializat. Pentru a putea duce piatra pretioasa in siguranta la destiantie au fost amplasate diverse momeli, folosind o tactica de diversiune pentru a sigura transportul in siguranta. Fiind atat de mare, diamantul a fost taiat in 7 pietre mari si 96 de alte nestemate de o dimensiune mai mica. In momentul de fata diamantul este detinut de Coroana Marii Britanii. Valoarea estimata a acestui diamant in starea sa initala este de 2 miliarde de dolari. Puteti observa nestemata si in filmul Oceans 12.

Le Bijou du Roi 250 millioane de dolari

Acest diamant mai este supranumit si diamantul Hope. Este probabil cel mai cunoscut diamant din lume. Acest lucru se datoreaza supersitiei si misterul care inconjoara aceasta nestemata. Se crede ca diamantul va aduce moartea asupra celui care il poarta. Daniel Elison se crede ca fi primul detinator al acestuia, fiind documentat in invetarul sau in anul 1812. Diamantul are o greutate de 45.52 carate, 9.1 grame. In momentul de fata diamantul este gazduit de muzeul Smithsonian Natural History. O mare parte din renumele acestei pietre pretioase se datoreaza numeroaselor superstitii in legatura cu acesta. Desi multe dintre ele sunt inventate pentru a spori valoarea pe piata, sunt multi oameni care cred in puterile dimantului.