Diverse Frumusete

Alergiile de vara

Unele din cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere in aceasta vara sunt alergiile si cnsecintele pe care acestea le pot avea asupra organismului nostru. De cele mai multe ori alergiile se declanseaza atunci cand venim in contact cu anumite elemente din mediu, precum praf, insecte, mizerie si de cele mai multe ori reactionam prin stranut, mancarimi ale pielii sua prin ochi inlacrimati.

Factori alergeni

Cele mai multe dintre alergii pot fi cauzate de  mai multi factori, printre care alimentele, medicamentele, insectele, animalele de companie, sau alti alergeni de sezon. Unii oameni sunt sensibili la factorii de mediu de sezon, precum polenul, ierburile, bucuienile, mucegaiurile, fumul sau praful. Atunci cand alergia se instaleaza in organism, o reactie adversa are loc, si anume eliminarea de histamine in sange, ce actioneaza in zonele sensibile ale corpului, si anume ochi, nas, piele, gat sau la nivel gastrointestinal.

Remedii pentru alergii

Cele mai multe remedii au in vedere unele leacuri babesti, unele suplimente alimentare precum si unele din cele mai inedite regimuri alimentare. De exemplu, antiozidantii naturali sunt o solutie in tratarea alergiilor. Acesti antiozidanti ii gasim in fructe si legume, care sunt recomandate si de medicii nutritionisti, nu doar de dermatologi. Atunci cand alegem astfel de produse trebuie sa ne asiguram ca au un continut bogat de seminte de in, struguri, seminte de susan, secara, orz.

O alta planta care ajuta in combaterea alergiei si impiedica histamina sa actioneze in sens inflamator, este brusturele. Unele suplimente de brusture sunt recomandate sub forma de comprimate si se regasesc in magazinele naturiste sau in plafare.

Si bineinteles, ca nu trebuie sa uitam de mierea de albine, care actioneaza prin stimularea sistemului imunitar, incat acesta sa faca fata mai bine mediului inconjurator si sa reduca nivelul de dezvoltare al alergiilor.