Casa si gradina

Amenajarea florilor de gradina cu stil

Gradina1

Cand vine vorba de florile de gradina, alegerea este a ta. Este important sa faci o alegere buna a elementelor implicate in acest coltisor de relaxare, sa alegi cu grija solul si sa plantezi plantele in functiile de nevoile acestora. Daca ignori aceste considerente, rezultatul va unul dezamagitor. Esteticul tine mai mult de preferintele personale ale fiecaruia. Poate preferi un look natural, in stil rustic sau traditional al gradinii sau unul modern cu elemente de design sofisticat. Este la alegerea ta.

Mai jos iti spunem cateva trucuri pentru ca gradina ta sa fie o oaza de liniste, relaxare si naturalete.

1. Separa plantele iubitoare de soare cu cele iubitoare de umezeaza. Plantele au diferite nevoi in ceea ce priveste lumina. Majoritatea aleg acele plante iubitoare de lumina si soare, iar altele cresc in spatele arborilor mai inalti, a umbrelor sau umezelii.

2. Acorda atentie nevoilor solului. Este o alta regula care nu ar trebui incalcata. Majoritatea plantelor de gradina au nevoie de un sol bine uscat, decat daca optati pentru plante care iubesc solul umed. Evitati sa plantati flori unde apa persista dupa ploaie.

3. Aranjamentul gradinii este regula care imbina esteticul cu nevoile plantelor. De aceea trebuie sa separam bine tipurile de flori sau plante pe care dorim sa le avem in gradina, in functie de culoare, aspect sau interes.

4. Varietatea. Aspectul varietatii este unul care tine de noi, si de aceea este recomandat sa nu includem in planul de amenajare al gradinii diverse tipuri de plante, marimi sau categorii. Este bine sa mergem pe acel timp de plante prielnice locatiei, fie ca sunt de statura mica sau mare. Ele vor creste in timp si vor acapara portiuni mari de teren.

5. Elementele de arhitectura nu trebuie sa lipseasca, asa ca include obiecte decorative pe suprafata verde, pune o masa cu scaune, o bancuta sau alte elemete care te vor ajuta sa te relaxezi in propriul tau mediu.

Gradina ta este cartea ta de vizita pentru suflet, pentru liniste sau pentru petrecerea timpului cu familia.

 

652x450_098358-7-idei-de-amenajare-prin-care-adaugi-ani-in-aspectul-gradinii-tale