Societate Tips&Tricks

Avantajele folosirii facebook-ului

Cu totii avem o pagina de facebook iar persoanele care nu au sunt foarte rare. De regula, facebook-ul este foarte important pentru foarte multi oameni deoarece prin intermediul lui se intampla diferite lucruri si aflam diferite informatii. Multi oameni isi expun pe aceasta retea de socializare viata, cu evenimentele importante din ea ceea ce ii face pe prietenii virtuali sa mai afle cate ceva nou despre persoana respectiva.

Pe langa faptul ca pierdem foarte multa vreme pe aceste site-uri de socializare, beneficiem si de o serie de avantaje de care trebuie sa profitam la maximum. Iata care sunt acestea:

Se pare ca facebook-ul creste productivitatea. Desi multi angajatori sunt de parere ca retelele de socialiare distrag atentia angajatilor, studiile indica faptul ca atunci cand le este permis accesul la Facebook, angajatii sunt mai productivi. Un studiu realizat de site-ul Keas.com a descoperit faptul ca o pauza de 10 minute petrecuta pe Facebook ii face pe angajati sa fie mai fericiti, mai productivi si mai sanatosi.

De asemenea, se pare ca faptul ca stam pe facebook ne face sa fim mai relaxati si sa avem un ritm de bataie a inimii mai incet decat de obicei. Daca iti petreci timpul pe Facebook, vei deveni mai relaxat si mai putin stresat, au descoperit cercetatorii din cadrul Institutului de Tehnologie din Massachusetts si Universitatii din Milan. Un studiu publicat recent indica faptul ca, atunci cand se afla pe site, utilizatorii Facebook sunt mai relaxati si mai putin tensionati.

Mai mult, o pagina de facebook creste increderea de sine. Se pare ca persoanele care functioneaza pe acest site se simt mult mai bine in pielea lor. Oamenii pun fotografii care ii avantajeaza si astfel ei au o incredere de sine mult mai puternic. Trebuie sa folositi aceasta oportunitate insa este important sa o faceti in mod util si sa nu exagerati in ceea ce o priveste.