Diverse Stiai ca?

Avantajul ambalajelor de unica folosinta

Ambalajele de unica folosinta sunt tot mai populare. In timp ce unii sunt preocupati de ceea ce tine de mediu si de poluare, nu se poate spune ca acestea nu au avantaje la folosire. Trebuie sa existe o responsabilitate asumata la folosire, trebuie sa existe conceptul de reciclare si astfel putem avea parte de un echilibru al acestei situatii. Revenind la ambalajele de unica folosinta, acestea sunt masuri de precautie si igiena, de pastrare a alimentelor in conditii optime.

Modul in care pastram hrana este si ceea ce face diferenta intre gust si calitate. Nu putem avea acel ritm de fiecare data, in a servi masa acasa. Astfel ca luam “la pachet”. Fara sa se atinga de lucruri, suprafete, mancarea pastrata in ambalaje este cea care isi mentine temperatura si nu numai. Reprezinta un minim de atentie pentru a putea pastra alimentele intr-un mediu corespunzator. De asemenea, sunt practice, caci poti sa le folosesti la servit masa, dupa care le arunci, fara sa fie nevoie sa depui efortul de a spala vasul dupa masa. Este o solutie pentru cei in graba, pentru mancarea de tip fast food si nu numai.

Trebuie spus ca exista numeroase ambalaje de unica folosinta, potrivite ca marime pentru diverse tipuri de produse alimentare. Pentru a fi practic, tine cont in mod expres de tipul de aliment si alege un ambalaj corespunzator. Fiind de unica folosinta il vei arunca desigur, nu il vei refolosi, daca tipul de ambalaj nu specifica acest lucru. La ora actuala se tine cont de variante biodegradabile, deci cu putina atentie fata de tipurile de ambalaje alese poti face alegeri intelepte.

Tine cont si de urmatoarele sfaturi pentru a reduce din utilizarea plasticelor, mai ales a celor ce nu sunt biodegradabile:

  1. Consuma cafea pe care o bei din cana termoizolanta. Este de preferat sa faci asta si pentru ca in acest tip de recipient se mentine o temperatura numai buna pentru cafea, nu se va raci si ai de castigat si prin minimalizarea nevoii de pahare de unic folosinta.
  2. Cumpara produse vrac si nu ambalate individual, cum ar fi produsele fresh, fructe si legume. Oricum ai de castigat din asta, pentru ca acestea nu stau prea mult expuse, sunt produse ce au mai putine sanse de a contine tot felul de conservanti.
  3. De preferat sa cumperi alimente in cantitati mai mari. Cu cat portionezi mai mult mancarea, cumperi mai putin si din mai multe sortimente, cu atat vei ajunge acasa cu mai multe pungi si  ambalaje pentru fiecare.

Ambalejele de unica folosinta sunt la indemana. Spre deosebire de perioadele cand acestea nu erau atat de diversificate ne confruntam cu problema de igiena si cu nevoia de a fi practici cand se punea problema unui pranz pregatit de acasa si dorit a fi luat la pachet. Din fericire avem solutii de acest gen acum. Ramane doar sa fim atenti la alegerile facute. Spre exemplu, ambalajele din aluminiu se considera corespunzatoare pentru  a mentine mancarea calda, deci de preferat pentru asta.

Pentru astfel de alegeri o recomandare este profipacking.ro.