Alimentatie

Beneficiile cafelei

Cafeaua este o licoare extrem de benefica si de iubita de catre oameni. Ea este preferata oamenilor deoarece orice persoana isi doreste sa se relaxeze dimineata cu o ceasca de ccafea, gandindu-se si reflexctand la lucrurile ce aveti sa le faceti in ziua respectiva.

Pe langa faptul ca reuseste sa relaxeze, cafeaua este foarte benefica si ajuta foarte mult la o buna functionare a organismului. Iata care sunt beneficiile de care veti avea parte din momentul in care consumati cafea:

De asemenea, exista dovezi ca o doza moderata de cafea poate scoate un pacient dintr-o criza acuta de astm, atunci cand nu are medicatia la indemana, calmeaza durerile de cap mai eficient decat pilulele obisnuite, imbunatateste performanteleatletice (stimuland musculatura sa produca contractii mai puternice), ajuta la mentinerea greutatii si previne apariția cariilor dentare.

Exista studii care leaga anumite beneficii (protectia anti-Parkinson, performantele atletice, cresterea capacitatilor intelectuale) de continutul ridicat de cofeina, dar altele se datoreaza antioxidantilor din compozitie, care protejeaza celulele si au un efect antiinflamator puternic. De asemenea, cafeaua contine substante ce reduc concentratia de glucoza din sange, protejeaza celulele si au efect antiinflamator si antireumatic.

Cercetatorii incurajeaza consumatorii de cafea sa nu se simta vinovati pentru mica lor placere, dar nici sa nu exagereze. (dr. Tomas De Paulis, cercetator la Vanderbilt University’s Institute for Cofee Studies).

Exista studii care leaga anumite beneficii (protectia anti-Parkinson, performantele atletice, cresterea capacitatilor intelectuale) de continutul ridicat de cofeina, dar altele se datoreaza antioxidantilor din compozitie, care protejeaza celulele si au un efect antiinflamator puternic.

Este foarte important ca aceasta bautura sa fie consumata cu o anumita limita. In cazul in care exageram nu vom avea parte de beneficii ci mai degraba vom pasi in cealalta extrema. Asadar, niciun abuz nu poate sa aduca beneficii ci mai degraba dezavantaje.