Diverse Societate

Cariera in domeniul contabilitatii

Atunci cand te gandesti la un viitor loc de munca te gandesti la responsabilitati, sarcini si indatoriri, dar si la partea financiara, la cum este recompensata munca ta, in maniera in care sa iti ofere dezvoltare profesionala si un trai decent. Poate ca uneori un loc de munca e mai mult decat o modalitate de a pleca si a veni acasa, precum si o modalitate prin care se pun in aplicare unele practici si norme reglementate de Codul Muncii sau de Codul Fiscal.

Daca optezi pentru un loc de munca cu cifre si calcule inseamna ca esti pasionat de un domeniu real, in care banii si finantele te descriu cel mai bine, incat ar trebui sa te gandesti si la un loc de munca in domeniul economic si cel contabil, pentru ca ai cele mai multe optiuni.

Un loc de munca in domeniul economic

Cele mai multe locuri de munca includ mai multe tipuri de contabilitate, unele din ele prevad analize, altele conducere sau rapoarte de teren in modalitatea in care sa se mentina o stabilitate economica a agentului sau a companiei. Daca iti doresti un loc de munca in acest domeniu ia in considerare si modalitatea de infiintare firma la Contabilicesc unde gasesti cele mai multe informatii cu privire la modalitatea de documentare si intocmire a dosarului de infiintare al unei firme.

Pentru ca iti place domeniul economic si implicit cel contabil este bine sa ai mai multe optiuni, incat poti alege sa devii : contabil financiar, manager contabil, analist financiar, ofiter de credite, planificator de creante, analist de buget, casier, economist, colector de debite, consilier financiar, analist financiar, bancher de investitii, manager de investitii,  inspector fiscal, director de evaluare sau agent de venituri.

Intr-adevar trebuie sa ai o foarte mare abilitate sa jonglezi cu numerele, trebuie sa detii o capacitate de manipulare astfel incat intreaga imagine financiara a unei intreprinderi sa fie cea corecta. Desigur, contabilitatea include o multime de domenii de activitate diferite, dar si optiuni de cariera, care au un singur lucru in comun, si anume, provocarea de a gestiona si jongla cu cifrele financiare.

Fie ca este vorba de investitii, titluri si actiuni sau audit si analiza costurilor, o contabilitate este intotdeauna modalitatea de a arata potentialul unei companii in scopul atragerii clientelei. In cazul in care doresti sa plonjezi in oceanul bilanturilor, al cifrelor si al situatiilor de trezorerie, este bine sa stii ca poti sa explorezi adancimile situatiilor financiare in maniera proprie.