Auto Diverse Societate Stiai ca? Tips&Tricks

Cat rezista combustibilul?

Potrivit filmelor de Hollywood si imaginatiei noastre, unul dintre cele mai tari lucruri in cazul unei apocalipse este faptul ca, daca supravietuiesti, poti sa calatoresti intr-o masina „tunata”, deoarece ai combustibil la discretie, precum in filmele „Terminator” sau in „The Roar Warrior” – in acesta, automobilele „muscle car” sunt mai importante decat mancarea sau pantalonii. Chiar si scufundarea Pamantului in apa de mare, pesti-dinozaur si jocul actoricesc prost al lui Kevin Costner din „Lumea apelor” nu a derivat de la concept, populatia ramasa folosind scutere acvatice.

Sigur, toate aceste filme au loc in viitor, dar probabil ca exista destula benzina in lume incat populatia care a mai ramas isi poate face de cap. Dar de fapt, sa gasesti niste benzina la un deceniu dupa inceputul apocalipsei nu ar cu nimic mai de ajutor ca gasirea unei cutii cu lapte. Ambele se strica in timp, dar macar poti sa faci branza sau ceva cu al doilea (sau nu).

Desi ai putea sa petreci urmatoarele cateva luni dupa apocalipsa pe motocicleta, calatorind prin resturi de civilizatie, nu va dura mult pana cand masinile (si orice altceva cu un motor cu combustie interna) vor fi reduse la simple ascunzatori. Benzina este un produs foarte rafinat, ceea ce inseamna ca se degradeaza in timp. Elementele mai volatile se evaporeaza treptat, iar benzina incepe sa se oxideze, ceea ce un alt mod de a spune ca orice masina, vas sau avion ramas cu combustil in ele vor rugini din interior.

Cea mai buna sansa o ai daca pastrezi niste combustibil intr-un container ermetic si il combini cu stabilizator, dar chiar si atunci, nu faci decat sa amani inevitabilul – echivalentul punerii unei flori intr-o vaza. Dupa un an sau doi, toata lumea s-ar lupta pe role sau biciclete.