Sanatate

Cauze si sfaturi pentru durerile de genunchi

La un moment dat, orice persoana se va confrunta cu dureri ale genunchilor. Aceste dureri apar de regula pe neasteptate din cauza unui efort mai intens sau din cauza unor miscari bruste. Totusi, ce trebuie sa stii este ca aceste dureri nu sunt cauzate de niste afectiuni foarte grave, fapt pentru care pot fi tratate prin intermediul unor remedii naturiste. In continuare, vom prezenta cateva dintre cauzele si remediile pentru durerile de genunchi:

Obezitate

Daca ai cateva kilograme in plus, trebuie sa constientizezi ca acestea nu iti fac bine si nu iti aduc in niciun caz beneficii sanatatii. Obezitatea face o presiune mult mai mare asupra articulatiilor dar si asupra organelor. Fiecare kilogram in plus iti face o presiune destul de mare asupra genunchilor si a articulatiilor.

Pont: daca vrei sa scapi de aceste dureri cel mai bine ar fi sa scapi de kilogramele in plus. In plus, aceste kilgrame nu doar ca te afecteaza la nivelul articulatiilor sau iti creaza dureri ci iti si afecteaza foarte mult ritmul de functionare.

Osteoartrita

Aceatsa este o afectiune care apare de obicei in randul persoanelor varstnice, din cauza deteriorarii articulatiilor. De obicei, durerile sunt insuportabile insa pot fi trate foarte usor cu un remediu naturist.

Pont: foloseste argila pentru combaterea acestor dureri. Daca te doare poti sa pui un plic de agila (il gasesti la farmacie) si amesteci cu apa rece. Lasa sa se usuce si sa functioneze argila. Apoi, indeparteaza cu apa calda insa nu fierbinte.

Acupunctura este si ea un remediu foarte bun in cazul acesta. Poti sa apelezi la ea.

Sport

Se intampla de foarte multe ori ca sa apara dureri in urma solicitarii genunchilor. In acest caz trebuie de asemenea sa iti faci un masaj si sa folosesti remedii naturiste.

Pont: incearca cu ghimbir. Pune rdacina de ghimbir in tifon si a;plica pe zona dureroasa, de doua ori pe zi.