Frumusete

Cauzele genetice ale caderii parului

Toate femeile isi doresc sa aiba parul cat mai frumos, mai bogat si mai straluctiro. daca in tinerete avem parul foarte des se pare ca odata cu trecerea timpului parul incepe sa se rareasca si implicit nu mai are acelasi aspect frumos si sanatos.

De fapt, multe femei confunda faptul cu a avea un par frumos cu a avea un par lung. Nimic mai fals. Sa ai parul lung nu inseamna numaidecat ca ai si un par frumos iar daca ai parul scurt nu inseamna ca este urat sau are un aspect neplacut.

Totusi, daca va doriti sa aveti un par frumos trebuie sa faceti astfel incat sa determinati cauza caderii lui si astfel sa si tratati afectiunile.

Daca problema caderii parului este de ordin genetic, atunci cauza ar putea fi incapacitatea organismului de a determina cresterea noului fir de par intr-un ritm rapid, asa ca firul de par intra in repaos prea devreme si apoi cade. Alopecia androgenetica nu este cauzata de o boala in mod direct, dar depinde de varsta, nivelul de testosteron din organism sau de ereditate.

Daca pierderea parului nu este influentata de cauze de ordin genetic, aceasta poate fi incadrata in celelalte 2 tipuri de caderi ale parului(Effluvium Anagen sau Efluvium Telogen), ambele tratatabile si temporare.

Medicamentele care pot cauza caderea parului sunt: cele pentru guta, cele prescrise in tratarea cancerului, cele pentru fluidificarea sangelui, antidepresivele, dozele mari de Vitamina A, medicamentele pentru presiunea sangelui, precum si pilulele contraceptive.

Asadar, trebuie sa incercati sa determinati cauza aparitiei problemelor si implicit a caderii parului. Este foarte important sa aveti grija de parul dvs daca va doriti ca aspectul sau sa fie cat mai frumos.