Dragoste si sex

Ce faci in cazul in care s-a rupt prezervativul?

Toti se gandesc la fatful ca nu li se poate intampla tocmai lor dar se poate intampla atunci cand te astepti mai tarziu. Si cu siguranata nu putem ignora ruperea prezervativului mai ales ca odata cu ea aduce consicinte neplacute.

Pentru ca esti femeie trebuie sa fii mereu constienta la lucrurile la care te expui. Nu te baza mereu pe partenerul tau si pe cunostintele lui.  Trebuie sa fii pregatita si sa stii ce este de facut in cazul in care s-a rupt prezervativul. Cand se intampla acest lucru poate sa aduca cu el 3 consecinte posibile. In primul rand poate aparea o sarcina nedorita. In al doilea rand aparitia bolilor cu trasmitere sexuala, si nu in ultimul rand trasnmiterea virusului HIV.

Atunci cand vorbim de sexul normal si prezervativul s-a rupt in timpul unei penetrari normale trebuie sa mergi cat mai repede la baie pentru a spala zonele intime. In acest fel indepartezi sperma cat mai rapid. De asemenea este indicat sa stai pe toaleta si sa incordezi muschii vaginali pentru a indeparta lichidul seminal. Nu incerca sa te speli in interior deoarece poti impinge lichidul seminal.

Dusul poate  indepartarta bacteriile folositoare care te protejeaza de anumite afectiuni. Cel mai indicat este sa apelezi la metoda contraceptiva de urgenta, care mai este numita si pilula de a doua zi. Ea trebuie administrata intr-un interval maxim de 72 de ore  de la actul sexual. De asemenea e indicat sa faci o vizita la ginecolog, de preferat dupa 14 zile a actului sexual in cauza.

Daca vorbim de sexul anal repeta procedura de eliminare a lichidului seminal stand pe toaleta. Este indicat sa eviti spalarea interioara pentru a nu raspani bacteriile care duc la bolile cu transmitere sexuala.

De asemenea exista si examene ginecologice care se fac pentru aceasta zona pentru a te asigura ca totul este in regula. Este indicat sa nu apelezi la obiecte ascutite pentru a desface prezervativul. Daca ai unghii foarte mari incearca sa nu il atingi atunci cand incerci sa il pui.