Alimentatie Diverse Stiai ca?

Ce se intampla cand renunti la zahar

Consumul excesiv de zahar nu este deloc un obicei benefic. Zaharul consumat in exces poate sa afecteze sanatatea in multiple feluri. Asadar cand se renunta la zahar pot fi experimentate schimbari pozitive atat din punct de vedere fizic cat si mental. Iata in continuare o lista cu lucrurile si schimbarile care au loc in organism in momentul in care se renunta la zahar.

Imbunatatirea aspectului pielii – zaharul este ca o otrava pentru piele. Cand se consuma alimente cu un continut foarte bogat in zahar, pielea are de suferit, capatand un aspect specific unei diete necorespunzatoare. Zaharul este de asemenea principalul vinovat pentru agravarea anumitor conditii medicale dermatologice agravate precum acneea. Renuntarea la zahar va conduce imediat la un aspect mai frumos al pielii.

Dupa cum stim cu totii, prea mult zahar in alimentatie inseamna si un consum suplimentar de calorii, ceea ce are ca rezultat adesea cresterea in greutate. In momentul in care se renunta la zahar sau doar se reduce consumul acestuia, misiunea slabitului devine mult mai usoara.

Desi zaharul este o sursa de energie, asta nu inseamna ca un aport excesiv de zahar va spori si nivelul energetic. Explozia energetica de dupa consumul de zahar este urmata de o scadere brusca, ulterioara, a nivelului de energie – corpul devine dintr-o data foarte obosit. Pentru a evita aceste fluctuatii, renuntarea la zahar poate fi primul pas.

Bacteriile benefice aflate in tractul intestinal joaca un rol crucial in mentinerea imunitatii. Cu toate acestea, un consum excesiv de zahar duce la o crestere a numarului de bacterii daunatoare, ducand la compromiterea treptata a starii de sanatate. Renuntand la zahar, se imbogateste flora intestinala si implicit se duce la o imbunatatire a imunitatii.

Desigur nu este recomandata renuntarea in totalitate la zahar. Orice extreme au efecte daunatoare. Trebuie doar limitat consumul, in cazul in care stilul de alimentatie este unul ce contine prea mult zahar. Se va ajunge astfel treptat la o imbunatatire generala a starii de sanatate.