Diverse Societate

Ce transmite Delia cu melodia „Da, mama”

Ultimul hit al Deliei Matache- Da, mama- a atins aproape 9,5 milioane de vizualizari pe YouTube. In ciuda faptului ca fanii sunt pur si simplu innebuniti dupa noua melodie a Deliei, se pare ca aceasta este intens criticata de specialistii antidrog pe motiv ca indeamna tinerii la excese. Asadar, acestia sustin ca „mesajul melodiei nou lansate vorbeste despre inecarea <amarului> in alcool, fiind un refugiu”. Totodata, artistia promoveaza lipsa de comunicare a adolescentilor cu parintii. Se pare ca noi, adultii, suntem singurii care intelegem cu adevarat mesajul melodiei, tinerii o fredoneaza zilnic si probabil ca nu vad cceea ce se afla cu adevart ascuns in spatele melodiei. ” La varsta adolescentei, tinerii sunt foarte usor de influentat, iar un mesaj adresat de o vedeta de calibrul Deliei au putea avea efecte negative.”

George Dragan, fondatorul Asociatiei Tomis Antidrog Constanta, sustine ca acestea sunt mesaje subliminale. „Artista si-a ales bine si momentul- vara, atunci cand aproape toate aparitiile din muzica devin hituri, iar toti tinerii le fredoneaza.” Fondatorul mai atrage atentia ca in ultimele zile, in Romania, 12 tineri si-au pierdut viata in urma consumului de droguri de risc, etnobotanice si alcool. „Cu toate ca au fost accidente, sinucideri sau altercatii. Delia ne face ipocriti. Succes in cariera, Delia!”

Raspunsul vedetei nu a incetat sa apara

Delia Matache a postat pe pagina personala a retelei de socializare Facebook un mesaj, luandu-si apararea: „Suntem ipocriti, efectiv. Exista si au existat melodii pana la <Da, mama>, in folclor. <Bun ii vinul ghiurghiuliu>, Ia < mai toarna-un paharel>. Sunt 7 mii de piese despre alcool: palinca, tuica si tot ce vrei tu. Nu s-a autosesizat nimeni.”

Melodia a fost lansata recent si este o productie Cat Music, fiind compusa de Carla`s Dreams. Mesajul hitului descrie suferinta unei fete tinere care nu reuseste sa uite baiatul pe care l-a iubit, iar din acest motiv isi gaseste alinarea in alcool.