Diverse Stiai ca?

Cele mai ciudate arome de inghetata

Cand ne gandim la inghetata, aromele care ne vin in minte sunt cele de ciocolata, vanilie sau caramel. Iar, daca tot vine vara, trebuie sa stii ca inghetata este desertul vedeta al acestui sezon, care ne potoleste pofta de dulce si ne mai si racoreste in zilele caniculare. Printre cele mai ciudate alegeri ar fi inghetata din branza cu mucegai sau cea preparata din ardei iuti jalapeno. Acesta poate fi doar un exemplu de aroma ciudata, insa lista cuprinde o multime de astfel de gusturi bizare.

In Marea Britanie exista un sortiment de inghetata care are aceleasi efecte precum Viagra. Aceasta are in compozitia ei arome de absint si alte ierburi cum ar fi Guarana si Ginko Biloba.

Inghetata cu gust de bacon. Lumea, si in special americanii sunt innebuniti dupa gustul de bacon. Asadar, s-a inventat o reteta care sa includa un desert cat si o aroma, pe care toata lumea o cauta.

Inghetata cu gust de usturoi, careia i se adauga o urma fina de miere pentru dulceata, tine loc de sos la o halca de carne. Combinatia fierbinte – rece ca gheata devine astfel si mai interesanta.

Inghetata cu aroma de carne de cal – se numeste Basashi si contine mici bucatele de carne de cal. Acest sortiment de inghetata este considerat de catre japonezi ca fiind una din cele mai bune deserturi ale lor. Japonezii au reusit sa inventeze si inghetata cu aroma de carbune, fiind cei care consuma cu placere o astfel de inghetata, care se pare ca favorizeaza o foarte buna digestie.

 Inghetata cu gust de trufe negre este o inghetata extrem de scumpa care poate fi preparata acasa si are gust de ciocolata cu ciuperci care are si o aroma de muschi de copac. Se pare ca acest gust se afla pe gustul mai multor persoane.