Diverse Stiai ca?

Cele mai importante lucruri care nu le inveti in scoala

Uite care-i treaba, nu trebuie sa te ambalezi: educatia reprezinta o parte integrata a vietii noastre si ne ajuta sa ne dezvoltam si sa ne maturizam, in functie de etapele vietii noastre. Nu exista nicio garantie ca vei reusi in studiile tale, din moment ce educatia si sistemul de invatamant nu iti poate imbunatati dezvoltarea proprie. Adevarul este ca societatea continua sa evolueze si sa se bazeze pe tehnologiile noi pentru a facilita o viata mai usoara, astfel ca simplifica viata destul de mult.

intr-o stare atat de ambigua a educatiei, incat sistemul educational nu reuseste sa mai evolueze odata cu noi. Acest lucru inseamna ca predarea noilor tehnologii in scoli ar afecta alte domenii, dar pe de alta parte apar noi oportunitati. In timp ce istoria nationala sau lectura celor mai importante romane continua sa fie un lucru extrem de important in educatia noastra, nu exista niciun motiv pentru care educatia sa se limiteze la anumite subiecte. Iata care sunt lucrurile care nu le invatam in scoala, dar care au o importanta capitala pentru dezvoltarea noastra personala.

Cu ce nu te ajuta scoala?

Nu stii regula banilor- Sistemul de invatamant te invata doar cum sa inveti si cum sa obtii note mari, dar nu te va invata niciodata modul in care se castiga banii. Bineinteles, e nemaipomenit sa ai cunostinte si diplome in acest sens, insa daca nu ai si un job bine platit, degeaba ai doctorat in fizica. E un fel de legea junglei odata ce termini cu scoala, iar din pacate, nimeni nu te invata cum sa ii faci fata.

Nu stii sa comunici- Da, stii sa faci compuneri, argumentari, caracterizari de personaje si multe altele, insa scoala nu te invata cum sa ai relatii cu oamenii din jurul tau. E posibil ca tu sa fii mai introvertit de fel, dar cu toate acestea, scoala nu te invata cum sa iti invingi frica de a vorbi cu oamenii, ci iti umple capul cu alte nimicuri care nu te vor ajuta in viitor. Si acest lucru e un dezavantaj destul de mare, pentru ca nu vei sti cum sa iti construiesti relatii.

Exista alb sau negru- Tot timpul, la scoala, ai fost invatat ca exista numai doua raspunsuri la o intrebare: A sau B, Adevarat sau Fals etc. Cu toate ca e un lucru bun in scoala sa stii care e raspunsul corect, in viata reala, un copil devenit adult nu va sti decat ca o situatie are numai doua rezolvari: ori se rezolva, ori nu, si niciodata nu va cauta o cale de mijloc sau ajutor din partea celor din jur.