Auto

Chevrolet Corvette SC627 Callaway

Callaway a reusit sa puna mai multa putere in masinile de productie incepand cu anul 1970, specializandu-se in special pe Corvette. Compania a realizat ultima sa bestie care a luat intruchiparea lui Singray C7 SC 627. Masina de baza este modificata prin adaugarea unui nou supercharger si un sistem intercooler inovativ care maximizeaza eficienta termica a motorului.

Fara a mai pierde timpul, sa trecem direct la lucrurile bune; Motorul este unul de 6.2 litri, V8 care produce un numar de 627 de cai putere ( in caz ca nu v-ati dat seama din denumirea masinii) si un cuplu de 610 Nm. Masina modificata are cu 167 de cai putere mai mult si cifra cuplului a fost ridicata la cu 145 de unitati.

In aceasta crestere de putere Callaway s-a asigurat ca temperaturile motorului vor ramane in limite acceptabile. De aceea sistemul foloseste 3 intercoolere apa-aer si un sistem de captare a aerului in turbine revolutionar care tine motorul la temperaturi joase cand turatiile sund ridicate. Superchargerul Callaway se exetinde dincolo de capota, masina avand parte de un ariflow mai puteernic. Acest sistem nu ar incapea sub o capota normala a unui C7.

Superchargerul de 2.3 litri are un o elice in helix in 4 lame care comprima aerul intrat in motor. Cu ajutorul acestei turbine motorul este capabil sa dezvolte un cuplu impresionant de 500 Nm la doar 2200 de roataii pe minut. Cuplul maxim este de 610 Nm si este dezvoltat la 4400 de rotatii. Pentru a scoate toata herghelia de 627 de cai de sub capota va trebui sa turezi masina pana la 6400 de rotatii pe minut.

Suna foarte bine si masina arata de milioane. Totusi pretul este unul destul de marisor. Doar montarea pachetului cu turbina va costa suma de 22,995 de dolari, asta pe langa preul pe care il vei da pentru masina in sine. Chiar si asa, probabil ca se merita si masina este una care va pune un zambet larg pe fata soferului.