News Societate

Cum a murit Marilyn Monroe?

 

Marilyn Monroe, nascuta cu numele Norma Jeane Mortenson, a murit la data de 4 august 1962 din cauza unei supradoze, insa acesta este un lucru intens discutat de catre experti. Ceea ce nu este inca destul de clar, tine de faptul daca aceasta a luat drogurile in mod intentionat, din greseala sau din obligatie. O multime de teorii prezinta mai multe situatii si teme care cuprind sinuciderea, supradoza accidentala sau crima. Insa, ceea ce s-a intamplat cu exactitatea in noaptea in care aceasta a murit, ramane si in prezent un adevart mister.

Sinucidere

In mod oficial, cauza mortii lui Marilyn Monroe se considera ca este sinucidere, si exista un argument convingator care arata ca aceasta chiar si-a pus singura capat zilelor. Tatal sau nu a facut parte din viata sa iar mama sa era instabila psiic, iar din aceasta cauza Marilyn si-a petrecut intreaga copilarie in centre de plasament. Dupa mai multe relatii esuate din timpul vietii dar si din cauza unor zvonuri care o implicau in niste scandaluri uriase, aceasta a incercat sa isi puna capat zilelor de mai multe ori, in perioada dintre 1940 si 1950. Cariera sa incepea sa paleasca iar filmele in care aceasta a jucat nu mai aveau niciun succes. Din cauza dependentei sale fata de alcool, aceasta a petrecut o buna parte din timp intr-un spital de psihiatrie, in 1961. In acest context, Marilyn avea acces la o cantitate foarte mare de Nembutal, un medicament care il folosea pentru a reusi sa doarma. Exista sansa ca Marilyn sa fi luat o supradoza in ideea de a-si incheia viata plina de probleme.

Moarte accidentala

Acest scenariu are la baza lipsa comunicarii dintre Marilyn si medicii care se ocupau de starea sanatatii a acesteia. Pana in anul 1962, actrita a dezvoltat o dependenta fata de Nembutal, iar unii sunt de parere ca psihologul sau personal Hyman Engelberg a fost acela care a continuat sa-i ofere acesteia Nembutal. Se pare ca nimeni nu stia de dependenta sa, astfel ca aceasta a murit accidental, din cauza unei supradoze.

Crima

O teorie sustine ca actrita a fost omorata de un grup pentru a fi siguri ca aceasta va pastra linistea. Datorita unui prieten, aceasta a reusit sa il cunoasca pe presedintele John f. Kennedy si pe fratele sau, Robert, dupa care au inceput sa apara barfe care tineau de aventuri sexuale cu ambii barbati. Astfel, actrita detinea o multime de secrete, iar in acest fel reprezenta o amenintare la adresa celor doi oameni importanti. Marilyn, labila psihic, ar fi putut sa dezvaluie unele lucruri care ar fi reusit sa le spulbere cariera celor doi barbati, astfel ca acestia au ucis-o, printr-un complot.