Familie Stiai ca?

Cum sa iti ajuti copilul sa doarma mai usor

Cand apar ein viata noastra, copilul este cea mai importanta persoana din viata noastra. Ne dorim sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a le oferi copiilor ce este mai bun. Cand sunt foarte mici, si mai ales in momentul in care parintii nu au experienta, probabil ca le va fi destul de greu sa se trezeasca de foarte multe ori noaptea sau inainte ca micutul sa doarma.

De fapt, este o regula aproape genrala ca micutuii sa inceapa sa planga in momentul in care trebuie sa se puna la somn. nu este destul de placut pentru parinti mai ales in momentul in care copilul incepe sa planga si sa se zbata pentru ca nu isi doreste sa doarma.

Ce trebuie sa faci tu in aceste momente? Cum il poti convinge pe micutul tau ca trebuie sa doarma? Exista o serie de trucuri de care ar trebui sa tii cont in cazul in care vrei ca micutul tau sa doarma, fara sa va mai confruntati cu probleme precum sommnul. Iata ce trebuie sa faci pentru ca micutul tau sa aiba o rutina atunci cand vine vorba despre somn:

In primul rand, copilul tau trebuie sa aiba o rutina pe care sa o repete in fiecare seara. Iti vine destul de greu sa crezi insa va trebui sa ii oferi copilului un mic indiciu inainte sa il pui la somn. Astfel, trebuie sa ii faci baita, masaj sau sa ii citesti copilului inainte de culcare iar aceste lucruri nu vor fi imposibil. Copilul va sti ca dupa obiceiul sau de seara trebuie sa doarma.

De asemenea, ambientul in care micutul doarme este mai mult decat important. Daca vrei ca micutul sa se odihneasca bine trebuie sa ii pregatesti micutului un mediu serisit, linistit si intunecat. Faptul ca doarme intr-un mediu intunecat iti va face copilul sa se odihneasca mai bine.