Familie Societate Stiai ca?

Cum sa te comporti cu copilul tau

Se intampla deseori ca unii parinti sa incerce sa explice copiilor anumite lucruri si sa aiba impresia ca micutul lor nu intelege nimic din ceea ce spune parintele. De fapt, unii oameni fac greseli in aceatsa privinta si uita de faptul ca un copil mic nu este la fel ca un adult ci nu cunoaste nimic despre lume si despre cum ar trebui sa se comporte.

Suntem tentati de foarte multe ori sa ne comportam cu copilul ca si cum acesta ar fi la fel de capabil ca si noi sa perceapa anumite informatii. Sigur ca nu spune nimeni ca copilul nu poate fi inteligent, ba chiar dimpotriva. Copii sunt mult mai inteligenti decat adultii pentru ca au o doza foarte mare de neuroni.

Trebuie sa fim constienti ca un copil are foarte de multe de invatat, mult mai multe decat ne imaginam. Pe langa ceea ce ii epxlicam noi, copilul trebuie sa exploreze, sa invete sa mearga, sa vorbeasca sau sa faca altele. Astfel, nu poate retine chiar toate informatiile pe car ei le oferi tu. Ce ar trebui sa zici si sa faci daca vrei ca micutul tau sa fie mai receptiv la ceea ce ii spui tu?

In primul rand, trebuie sa ai grija sa ii repeti copilului ceea ce trebuie  sa inteleaga. Nu uita ca repetitia este mama invataturii asa ca incearca sa ii repeti copilului ce vrei sa inteleaga pana cand intelege. La o varsta frageda el este in stadiul de explorare si vrea sa cunoasca tot ce este in jurul lui. Avand prea multa informatie este posibil sa uite de ce trebuie sa manance dintr-o castron separat deat cel al catelului familiei. Daca ii vei aminti ce trebuie sa faca probabil ca nu vei mai avea probleme de genul acesta.