Indiferent unde te afli, praful este peste tot in jururl tau. Fie ca esti pe strada, la magazine, in club, acasa peste tot inhalezi doar praf. Si nu ai cum sa scapi de el, pentru ca te urmareste peste tot.
Efectele nocive ale prafului sunt foarte ingrijoratoare, si chiar daca mare lucru nu poti face pentru a scapa mereu de el, macar poti diminua cateva consecinte. Cu siguranta nu stii de unde vine praful din casa. Si probabil iti pui destul de des intrebarea ca de unde atata praf in casa ta daca tu nu tii ferestrele deschise.
Praful contine particule foarte fine incat nu are nevoie de un geam deschis pentru a patrunde in casa. 60% din compozitia prafului din locuinta provine din aerul atmosferic. Acest aer exsista in casa sau il poti aduce chiar tu mereu de afara. Iar restul de 40% sunt rezidurile corpului uman scame ce provin din tesaturi, acarieni, praful de pe mobila etc.
Multe studii arata ca un gram de praf contine pana la 700 de miliarde de particule. Praful din casa nu provoaca boli periculoase mai ales daca nu ai probleme respiratorii. Dar exsista bineinteles si exceptii in care praful din casa poate dauna grav sanatatii tale. Poate declansa alergie care este cunoscuta ca alergia de acarieni.
Asadar, daca praful este in exces poti stranuta in mod repetat, poti avea dermatita atopica dar si sensibilitate oculara. Iar daca suferi de astm praful din casa ta iti poate agrava boala. Chiar daca nu poti scapa definitiv de praful din casa totusi poti sa-i reduci prezenta.
Este indicat sa aspiri de cel putin doua ori pe saptamana, si poti folosi o masca chirurgicala atunci cand te apuci de facut curatenie. De asemenea este indicat sa schimbi mai des lenjeria, sa speli perdelele mai des, dar sa aspiri si aspiri mobilierul si tapiteriile.