News Stiai ca?

Cum te va ajuta scrisul de mana sa inveti mai repede

Studentii sunt deja intrati in priza pentru ca se simte ca vine sesiunea. Conspecte, sublinieri si alte lucruri sunt deja pe ista de prioritati. Uni studenti aleg sa stea mai tot timpul noaptea pentru a invata si asta pentru ca totul ramane pe ultima suta de metri.

Totusi foarte multi dintre studenti cred ca daca vor invata toata noaptea, vor bea foarte multa cafea pana cand vor adormi pe branci vor reusi sa invete. Acest lucru este imposibil pentru ca in momentul in care sunteti obositi nu aveti cum sa va concentrati sau sa asimilati cunostinte.

Cea mai buna metoda pentru a invata este aceea prin care veti scrie de mana. Si stiu scrisul la calculator este mai mai rapid si mai indemanos insa nu am putea sa spunem ca este mai util pentru invatat decat cel de mana. Tocmai pentru ca scrisul de mana este mai lent decat cel de la calculator putem sa spunem ca este mai bun pentru invatare. Cercetatorii au demonstrat ca exista o greseala majora in momentul in care tinerii stundeti aleg sa ia notite flosind laptopul sau calculatorul. Asadar, traditionalul scris de mana este de multe ori mai bun. Prin incetinirea procesului denotare a cursurilor este accelerat procesul de invatare. Iata cum te ajuta scrisul de mana:

In primul rand trebuie sa stiti ca un dactilograf bun care sta mai mereu in sala de curs este capabil sa scrie orice cuvant rostit de profesor la calculator. Totusi, acest proces nu necesita vreo gandire critica. Oamenii de stiinta considera ca elevii trebuie sa invete mai repede si din acest motiv creierul nu este implicat in transcrierea notelor de curs.

Daca vei scrie de mana nu vei reusi sa fii atent la tot ce este important ci vei fi implicat intr-o scriere ilogica, mecanica.