Diverse Familie

De ce sa iti iubesti fratele/sora?

Atunci cand familia se multiplica incepi sa te panichezi si sa te gandesti ca parintii nu iti vor mai acorda aceeasi atentie si nu iti vor mai face pe plac intocmai, in maniera in care iti doreai. Poate ca unii dintre noi se simt bine in aceasta postura, dar cei care urasc singuratatea a avea un frate este o adevarata binecuvantare.

La inceput vezi in frate sau in sora doar un amic de joaca, mai apoi un prieten de nazdravanii si mai apoi un complice in fata parintilor.

Atunci cand prezenta unui frate sau a unei sore devine benefica se prezinta cele mai multe beneficii ale unei relatii bune de familie, incat cei doi ajung sa se iubeasca si sa se respecte reciproc, in maniera in care se invata unul pe celalalt cum sa se dezvolte ca personalitate.

Fratii intotdeauna au sentimentul de apartenenta al unei familii, pentru ca aici gasesc iubire neconditionata, pentru ca aici iau cele mai bune lectii de viata si pentru ca invata cum sa se sprijine reciproc. In cazul in care esti frate mai mare sau sora atunci cu siguranta ti-ai ajutat mezinul la treburile casnice sau la temele pentru scoala.

Nu ai uitat nici de micile secrete pe care le-ati impartasit, secrete de care parintii nu au aflat ani de zile si pe care le purtati in suflet. Fratii sunt meniti sa se sprijine reciproc cand intampina probleme cu iubitii sau iubitele si isi dau sfaturi de viata.

Iti iubesti fratele sau sora in masura in care te simti in siguranta cu acesta, care iti ofera ocrotire si sprijin reciproc. Cel mai bine este ca ai pe cineva apropiat de varsta ta fata de care nu ai inhibitii si care te cunoaste mai bine decat oricine altcineva, care iti impartaseste aceleasi interese si teluri.