Viata este de cele mai multe ori o continua schimbare, atat in plan personal cat si profesional, motiv pentru care de cele mai multe ori suntem nevoiti sa ne orientam in cariera, in cautarea celor mai bune solutii care sa ne satisfaca pe cele mai multe planuri.
Pereverenta inseamna reusita
Atunci cand ne gandim la un nou loc de munca, ne gandim cum acesta ne poate imbunatati stilul de viata si mai ales ne gandim la posibilitatea de a avansa in domeniul in care vom lucra, in maniera in care sa imbinam placutul cu utilul. Cele mai multe meserii in domeniul actual sunt cele care implica telecomunicatii, vanzari, programare, precum si management. Cele mai multe dintre aceste joburi au salarii frumoase, care ne asigura un trai decent, motiv pentru care este bine sa apelam si la un consilier in cariera care ne poate indruma in alegerea celui mai potrivit job, cum este si protrain.ro, specialist in cursuri de formare si orientare in cariera.
Vanzarea de orice fel nu este atat de simpla precum pare, dar treptat poate fi descopertita in cele mai profunde tehnici si strategii, pentru ca in primul rand vanzarea este un joc de minte dur. Ne punem intrebarea cine este cel mai bun vanzator, pentru care sa spunem ca cel mai bun vanzator este cel care poate vinde un frigider unui eschimos. Aceasta gluma transmite una din cele mai importante secrete in domeniul vanzarii. Cele mai multe sfaturi despre vanzari vin in completare sa ajute cresterea vanzarilor, printr-o pregatire teoretica care nu se poate compara cu experienta practica.
Vanzarea este arta de a citi oameni si de a-i convinge pentru a achizitiona diverse lucruri, bunuri sau servicii. Se poate obtine o vanzare buna cu o practica bazata pe anumite principii de baza, care pot spori intreaga afacere, in modalitatea in care perseverenta aduce reusita.
Sfaturi pentru a lucra in vanzari
A avea incredere este cheia succesului, motiv pentru care inainte de a face o afacere, trebuie sa fii absolut sigur ca vei vinde. Atunci cand un client vede entuziasmul din tine cu privire la un produs pe care nu are intentia prealabila de a-l cumpara, el va asculta cu siguranta ce ai de spus. Contactul vizual in timpul conversatiei nu trebuie sa lipseasca, dar nu este nici indicat sa te apuci sa vorbesti ca un robot programat care a fost hranit cu informatii doar despre un produs. Pe scurt, trebuie sa fii increzator in fortele tale!
Pentru a fi un bun vanzator trebuie sa crezi ca un cumparator, pentru ca trebuie sa te transpui in ipostaza clientului si sa definesti ceea ce acesta gandeste. Trebuie sa te gandesti la ceea ce un cumparator cauta si sa aplici cele mai bune strategii pentru a-l face pe acesta sa fie interesat de ceea ce ai de spus.
In vanzari nu este vorba doar despre logica si despre emotii. Rationamentul logic despre modul in care produsul supus vanzarii este cu siguranta important, mai ales daca implica si unele legaturi emotionale. Pentru a vinde un anumit produs, este nevoie sa apelati si la emotii, nu doar la logica clientului.