In ziua de astazi, tinerii nu se mai distreaza asa cum se intampla in urma cu ceva vreme cand sa citesti o carte buna era un lucru extrem de importnat. Pentru tineri este mai important sa citeasca informatii despre anumite persoane de pe site-urile de socializare decat sa citeasca o carte.
De fapt, acesta este si motivul pentru care in ziua de astazi, cei mai multi dintre tineri vorbesc si scriu extrem de gresit din punct de vedere gramatical. Din nefericire, in ziua de astazi, exista foarte multi tineri care nu au conditiile necesare pentru a primi o educatie scolara corespunzatoare. De asemenea, mai exista si foarte multi copii care au parte de toate beneficiile, ei au parte de tot confortul ca sa studieze si sa faca toate lucrurile insa nu fac acest lucru.
De obicei, exista multi copii care au dificultati in a citi. de fapt, exista multi copii care au dificultati si multi care nu au. Este posibil sa te confrunti cu faptul ca micutul tau iti spune ca nu stie sa citeasca pentru ca nu isi doreste acest lucru. De unde afli daca stie cu adevarat sau doar te minte?
Pentru a te edifica in aceasta privinta, iti recomand urmatorul test: du-te la librarie si cumpara cateva carti adecvate varstei copilului tau (cartile de aventuri ar fi un bun inceput). Eventual, cere sfatul vanzatorului.
Ulterior, verifica: cel mic poate parcurge cartea respectiva? Intelege subiectul si se arata dornic sa discute cu tine despre ce a citit? Compara reactia lui cu aceea pe care o are atunci cand trebuie sa-si pregateasca lectiile pentru scoala.
De asemenea, urmareste atent daca cel mic se plange de dureri de stomac, insomnie, nu vrea sa mearga la scoala sau acuza dureri de cap – toate acestea sunt simptome care iti semnaleaza ca problema este mai serioasa decat faptul ca nu-i place sa citeasca. In aceeasi nota, fii atenta la semnalele de ordin fizic ce indica o posibila problema de vedere.
Cu siguranta vei reusi saiti determini copilul sa citeasca daca intr-adevar nu trebuie sa apelezi la ajutorul unui specialist.
Arpita says
Multumesc de gandul bun.Tind sa spun ca nu e vorba de blog …. e vorba de imsrtaapit stari … e vorba de oameni si de comunicare. Da, blogul poate fi un suport pentru asta.Daca acel text a trezit pe undeva … un gand bun, o fapta, o reanalizare a prioritatilor sau doar amintiri … inseamna ca oamenii nu-s singuri. Inseamna ca ne putem indrepta si din ratarile altora 🙂 .