Familie Sanatate

Efectele nocive ale televizorului

Fiecare persoana isi pierde o parte din timp in fata televizorului, indiferent daca vorbim despre o perioada mai luanga sau una mai scurta de timp.  Ei bine, televizorul are o multime de efecte nocive asupra sanatatii noastre insa este foarte important sa nu exageram.

Copii sunt cei mai fascinati de televizor mai ales ca ei stau destul de multa vreme la desene animante, fiind chiar si o bucurie de a parintilor deoarece astfel pot avea alte preocupari in timp ce copilul este cuminte.

Poate ca va vine greu sa credeti insa trebuie sa stiti ca televizorul distruge activitatea creierului.

Daca copilul sta foarte multa vreme in fata televizorului acesta nu va mai avea capacitate de concentrare so atentie. Acest lucru se datoreaza schimbarii foarte rapide ale imaginilor care se produc la televizor.

In momentul in care va merge la scoala copilul nu va mai avea aceeasi putere de concentrare. si va sta in banca la scoala, incercand sa fie atent la un subiect care nu ii activeaza creierul asa cum o face televizorul. Acesta este motivul pentru care copii prefera astfel de cativitati in defavoarea scolii.

Desenele animate sunt preferatele copiilor, insa unii copii vor savura cu un deosebit interes si un documentar despre animale.

Odata cu terminarea timpului prestabilit petrecut in fata televizorului, mama trebuie sa canalizeze interesul copilului spre o alta activitate.

Alegerea programelor televizate pentru copil, este responsabilitatea parintilor si in special a persoanei care isi petrece majoritatea timpului cu acesta.

Trebuie alese programe linistitoare, distractive si nu in ultimul rand educative. Un documentar despre animale este interesant mai ales daca mama sau bona ii explica actiunea pe intelesul sau.

La varste mici chiar si unele desene animate pot fi greu de inteles pentru copii, in special cele cu actiune desfasurata rapid sau cele cu personaje complexe, complicate.