Familie Societate Tips&Tricks

Fa-ti parintii sa fie mandri de tine

Parintii sunt cei mai importanti oameni din viata noastra, pentru ca ne influenteaza viata in cele mai multe moduri. Ne invata cele mai multe aspecte despre viata, despre ceea ce inseamna sa avem caractere puternice si ne ajuta sa devenim ceea ce suntem azi. Ei sunt cei care ne fac sa fim capabili sa ne asumam responsabilitatile vietii. Ei ne ofera cele mai multe lucruri si calitati care ne fac sa fim capabili sa infruntam viata cu propriile maini.

Moduri in care sa iti faci parintii sa fie mandri de tine

Urmareste ceea ce ei te-au invatat. Urmareste sa rezolvi lucrurile in maniera in care acestia te-au invatat de mic copil, precum sa mananci sanatos, sa faci exercitii regulate, sa te rogi zilnic, sa renunti la proastele obiceiuri precum fumatul sau consumul de bauturi alcoolice sau orice alt lucru care te face sa iti modifici stilul de viata.

Inceteaza sa te mai plangi in privinta a ceea ce nu ai. Invata sa apreciezi si sa iubesti lucrurile care te inconjoara si invata sa fii fericit cu ceea ce parinti ti-au daruit, pentru ca nu stii cu ce fel de greutati s-au confruntat ca sa iti ofere aceste lucruri. A fi prea “cersetor” ii fac sa se simta insuficienti.

Invata sa iei propriile decizii pentru ca ai fost invatat din lectiile lor de viata, in masura in care ai dobandit intelepciune si incredere. Cu alte cuvinye, ia controlul propriei vieti si decide lucrurile bune si rele din viata ta. Arata-le ca poti fi si independent. Vazand ca esti capabil de propriile decizii si fiind responsabil pentru consecintele acestora, ii vor face pe acestia sa se simta mandri de tine.

Lucrurile mici conteaza, asa ca ia in calcul zilele de nastere sau aniversarile de casatorie si fa-i sa se simta iubiti. Din cand in cand poti opta pentru o cina in oras cu ei, pentru o surpriza sau o petrecere.