Alimentatie

Fructele si importanta lor pentru fiecare dintre noi

Fructele sunt cunoscute ca alimente de baza pentru oameni dar si ca alimente care vindeca diverse afectiuni . Consumul de fructe ne ajuta la imbunatatirea sanatatii cat si a organismului.Zilnic ar trebui sa includem in alimentatia noastra cel putin 2 fructe .

Fructele sunt foarte sanatoase deoarece contin vitamine,antioxidanti,minerale si fibre.Ca sa iti mentii sanatatea este important sa alegi sa inlocuiesti fructele cu dulciurile .Este de preferat consumarea fructelor inainte de masa sau pe stomacul gol.

De asemenea fructele sunt un secret al sanatatii ,al frumusetii,fericirii si longevitatii . O parte din oameni prefera sa consume fructele in sucuri dar medicii recomanda ca fructele sa fie consumate in starea lor naturala .Este bine sa mananci fructele si dupa sezonul lor adica sa le diversifici deoarece toate sunt sanatoase .

Cele mai sanatoase fructe

Merele sunt unul dintre cele mai sanatoase alimente indiferent de culoarea acestora rosu ,galben sau verde .Marul contine vitamina C precum si antioxidanti , scade riscul apariţiei cancerului de colon, a infarctului.Este recomandat sa mananci cel putin 5 mere pe saptamana.
Bananele sunt unul dintre cele mai satioase alimente ,contine potasiu si te ajuta sa iti mentii presiunea sanguina sub control, dand avant si metabolismului.
Kiwi sunt niste fructe mici fiind o sursa buna de potasiu,vitamina E ,magneziu precum si fibre.

Capsunile au o putere oxidanta foarte mare si protejeaza organismul de cauzele care produc cancer .
Portocalele sunt niste medicamente dulci care tin raceala la distanta ,previn cancerul de colon .

Murele contin  vitamine si minerale, oligoelemente si substante active cu rol antiinflamator, antibacterian, antiimbatranire si totodata rol anticancerigen.

Perele sunt fructe  indicate persoanelor care au probleme cu kilogramele in plus si care sufera de diabet. Ele iti  potolesc foamea si sunt surse excelente de hrana usoara  oferind o stare de satietate datorita continutului de fructoza.

Prunele sunt o importanta sursa de vitamina A,C,K,postasiu si fibre