Sanatate

Greseli de igiena

Se intampla ca in urma cu ceva vreme oamenii sa considere ca igiena intima este un subiect tabu si ca nu trebuie sa se discute despre acest lucru. Oricum ar fi, igiena intima este un subiect extrem de important si trebuie sa faci astfel incat sa faceti igiena in conditii de maxima siguranta si rigurozitate,

Exista diferite greseli pe care femeile le fac atunci cand vine vorba despre igiena iar acest lucru este raspunzator de diferit boli ginecologice. In cazul in care nu stiai, iata care sunt principalii factori care determiina diferite boli ginecologice;

In primul rand, foarte multe femei ajung sa isi faca tot felul de spalaturi vaginale fara sa isi dea seama ca acest lucru le face rau si contribuie la o proasta functionare a aparatului reproducator.

Este adevarat ca in unele cazuri medicul recomanda spalaturi vaginale cu diferite medicamente. e bine, aceste spalaturi nu se fac in orice caz asa cum foarte multe dintre femei cred. Aceste spalaturi, daca nu sunt facute cu recomandarea medicului pot sa distrug flora vaginala. Asadar, este foarte important sa ai grija cum iti faci spalaturile vaginale si ca acestea sa nu fie facute incorect. Spalaturile vaginale pot sa scada gradul de fertilitate.

De asemenea, trebuie sa ai foarte mare grija in momentul in care iti alegi produsele cu care te speli. Foarte ,multe persoane cred ca simplul fapt ca isi curata zona intima ii ajuta sa aiba o igiena optima. Ceea ce trebuie sa faeti de fapt este sa aveti grija la produsele pe care le folositi. Foarte multe produse sunt chimice si afecteaza foarte mult flora vaginala. Trebuie sa aveti grija, sa folositi produse cu un pH neutri. In caz contrat se poate ajunge la iinfectii, mancarimi sau la dezechilibrul biochimic al florei vaginale.