Dragoste si sex Familie

Greselile parintilor cand vorbesc despre sex

Orice persoana stie ca micutul lor este persoaa cea mai importanta si din acest motiv trebuie sa avem grija la modul in care ne intelegem si discutam cu ei. Copii sunt foarte vulnerabili si din acest motiv este foarte important sa existe o legatura cat mai deschisa intre voi si sa existe in primul rand o relatie de prietenie intre voi.

Una dintre discutiile cele mai inspaimantatoare pentru parinti este aceea despre sex. Oricat de mult si-ar dori sa fie prieteni cu copii lor, parintii se ingrozesc la ideea ca trebuie sa poarte discutii despre sex cu copii lor. Sigur ca acesta nu este un moment tocmai confortabil sau placut insa nici nu trebuie sa facem anumite greseli ci trebuie sa avem grija pentru ca informatia sa ajunga la copil cat mai clara si mai concisa.

In continuare, voi prezenta cateva greseli pe care unii parinti le fac atunci cand au o discutie despre sex cu copii lor. Iata care sunt acestea:

O greseala pe care o fac unii oameni este aceea ca incep mult prea tarziu. Exista foarte multi parinti care amana foarte mult momentul in care vor deschide subiectul. Se intampla de foarte multe ori ca parintii sa omite sa vorbeasca despre sex. Ei considera ca micutii sunt prea fragili si prea mici pentru a avea discutii intime.

Oricum ar fi, este extrem de important sa purtati aceste discutii cu copii dvs. deoarece astfel veti preveni anumite probleme ;egate de sex. De exemplu, copilul tau va gasi sub patul tau niste prezervative si te va intreba de ele. Nu va trebui sa spui ca sunt niste simple baloane pentru ca este imposibil acest lucru insa va trebui sa incepi chiar tu o discutie legata de sex.  Chiar daca ti se par mult prea mici, specialistii spun ca o discutie cu copilul despre sex ar trebui sa aiba loc la varsta de 8-9 ani.