Familie Societate

Griji frecvente ale tinerelor mamici

Schimbarile pot fi inspaimantatoare, in special daca recent ai devenit parinte, ai devenit mama pentru prima data. Venirea pe lume a copilului iti schimba viata intr-un mod dramatic. Cum te schimba asta, care sunt provocarile pe care le ai de infruntat si ce influenta vor avea asupra ta sunt doar cateva dintre grijile cele mai frecvente cu care se confrunta proaspetele mamici.

Daca ai devenit mama sau esti pe cale sa devii, felicitari! Ai subscris la o viata intreaga de griji si intrebari legate de starea de bine a copilului tau. A fi mama poate fi un vis implinit insa este si o experienta coplesitoare uneori. Cateva din cele mai des intalnite griji ale proaspetelor mamici enumeram in continuare.

Tot timpul te intrebi daca nu este nimic in neregula cu copilul tau. Evident este nevoie de ceva timp pentru ca sa poti intelege exact ce nevoi are copilul. Fiecare parinte isi pune intrebari precum daca copilul doarme prea mult sau prea putin, daca mananca suficient, daca ritmul in care creste este normal, daca plange pentru ca este normal sau daca este afectat de ceva.

Condusul si copilul. Toate statisticile sunt inspaimantatoare – copiii sunt victimele cele mai grav afectate de accidentele rutiere. Din acest motiv proaspetii parinti au o grija enorma ce ii preseaza: condusul cu copilul in masina – pe care adesea il evita la inceput.

Partenerii, proaspetii parinti, mai sunt ingrijorati si de un alt aspect: ca relatia lor va avea de suferit. Desigur ca relatia nu va mai fi niciodata la fel – zilele in care erau doar doi iubiti indragostiti care se pierdeau unul in ochii celuilalt au trecut, de acum sunt trei in intregul peisaj si fiecare necesita atentie in egala masura.

Dilemele continua sa apara, in ceea ce priveste atat cariera cat si partea financiara, insa cu putina incurajare, cu sprijin din partea familiei si cu intelegere de la partener orice proaspata mamica va reusi sa le depaseasca.