Diverse Sport

Iata care sunt cele mai urmarite sporturi din lume

In fiecare colt al globului exista o anumita preferinta pentru un anumit sport. Sportul a fost mereu o activitate prin care omul a putut sa se desfasoare si o foarte buna metoda prin care se se compare cu celalat la un nivel sportiv. Competitiile sportive au venit cu scopul de defini care este cel mai bun intr-un anumit domeniu. Printre cele mai cunoscute evenimente sportive din lume am putea enumera urmatoarele:

NBA – National Basketball Association

Cand vine vorba de basket, daca doresti sa vizionezi un meci de basket ca la carte, ar trebui sa urmaresti un meci din NBA. Competitia s-a desfasurat pentru prima data in anul 1946 in New York CIti, Statele Unite. In timp, liga s-a dezvoltat si a ajuns sa aiba un numar de 30 de echipe concurente. Din acestea 1 este de origine canadiana, resutl fiind din USA. Basketul este unul din cele mai iubite sporturi din USA si printre cele mai vizionate la nivel mondial.

Cupa mondiala de rugby

Fiind printre cele mai jucate si mai apreciate sporturi din lume, rugby-ul. Este un sport pe care multi il cred destul de brutal, dar acesta este farmecul sportului per total. Cuma mondiala de Rugby este un eveniment sportiv care este foarte apreciat in Anglia si in tarile din emisfera de sud. Sunt un total de 20 de echipe care iau parte la acest turneu.

Turul Frantei

Tour de France este un turneu de ciclism profesionist ce se defasoara in fiecare an in luna iulie in Franta. Intregul eveniment sportiv este organizat in stagii diferite si se alege un campion la sfasit. Evenimentul este organizat de Amaury Sports Organisation. Prima editie a acestuia a fost desfasurata in anul 1930 si de atunci in fiecare an au fost organizate editii ale acestui sport.  Nu doar in Franta acesta a ajuns sa fie cunoscut ci la nivelul intregii lumi fiind cel mai recunoscut turneu de ciclism.