Afaceri/ Business Diverse Stiai ca?

Iata de ce trebuie sa alegi un laptop

Conform definitiei de pe Wikipedia, un laptop este un computer personal portabil de o dimensiune redusa potrivit pentru utilizarea mobila. Un laptop are aceleasi componente cu un PC obisnuit, de la display, la tastatura si chiar mouse integrat in ipostaza unui touchpad. Nici macar sistemul audio nu lipseste. Toate acestea le gasim intr-un format de dimensiuni reduse pe care il putem lua peste tot in lumea noastra.

Cu cativa ani in urma destop-urile dominau piata vanzarilor in lumea IT. Acum insa, situatia s-a schimbat, dispozitivele mobile inregistrand o crestere considerabila in vanzarile efectuate.

Este adevarat ca desktop-urile au o serie de avantaje considerabile asupra laptop-urilor din punct de vedere al performantei, dar ideea acestui articol este aceea de a evidentia avantajele laptop-ului fata de un desktop.

O serie de studii sugereaza ca folosind tastatura unui laptop ajungi sa scrii mult mai repede decat folosind o tastatura normala. Acest lucru se intampla deoarece tastatura unui laptop este mult mai compacta si constructia fizica a unui laptop ofera un suport ergonomic pentru podul palmei.

In ziua de astazi avem laptop-uri cu dimensiuni relativ mici ce ne ofera display-uri cu rezolutii ridicate. De aceea aceste au in general o densitate a pixelilor mai ridicata decat a unui ecran normal PC.

Un mare avantaj al laptop-urilor fata de PC-uri este acela al consumului de energie electrica. In medie un laptop ajunge sa consume intr 20-30W de energie eletrica, in timp ce un PC ajunge sa consume 150W. In cazul in care PC-ul este mult mai performant aceasta cifra poate fi de 3 sau 4 ori mai mare.

Spatiul si mobilitatea sunt foarte importante in ziua de astazi. Conteaza sa fii mobil mereu si sa poti avea acces la informatii. Laptop-ul iti ofera aceasta libertate si partea buna este ca nu mai ai de a face cu cosmarul de cabluri PC in care te impiedicai mai mereu.