Societate

Importanta inelului de logodna

Traditia spune ca al patrulea degel al mainii contine o vena speciala, denumita si vena amoris, care simbolizeaza iubirea, o vena care conduce direct la inima, incat sa avem cele mai placute senzatii si cele mai frumoase sentimente, pe care le putem experimenta prin bataile puternice ale inimii, un motiv pentru care cei mai multi viseaza sa detina un inel special pe acest deget.

Se spune ca evenimentul prin care iti alegi inelul de logodna este de o mare insemnatate, pentru ca iti pui in interior toate ideile, visele, sperantele si in cele din urma cele mai multe momente alaturi de partenerul tau.

Istoria unui inel de logodna

Pentru ca fiecare inel de logodna are propria istorie, atunci el are si propria sursa reala de emotie, pentru ca alegerea unui inel de logodna semnidica un simbol al unei vieti impreuna, o marturie sacra a sentimentelor, dar in acelasi timp reprezinta un semn al eternitatii. Fiecare inel are o istorie, fiecare inel are o semnificatie, fiecare inel are o traditie, precum fiecare personalitate care este unica in felul sau.

Infinitul creat de inel se resimte in fiecare particica a celui care il poarta, pentru ca structura si forma sa unica si circulara nu face nimic altceva decat sa simbolizeze o viata fara iesire, o viata continua, o viata ciclica alaturi de cel drag inimii.

Importanta unui inel provine si din ideea de a respecta traditia, cand, inca din cele mai vechi timpuri oamenii oficializau taina logodnei ca un prilej de a patrunde in comunitate, de a patrunde in legile bisericesti si de a spune intregii lumi ca ti-ai gasit alestul.

Cele mai multe femei aleg sa poarte acest inel pe mana stanga, pentru ca, se considera a fi mai putin supusa activitatilor, motiv pentru care se spune ca ar cauta in partener dragostea si afectiunea eterna, menita sa ii tina impreuna toata viata.