Alimentatie Sanatate

Imunitatea copilului tau

Suntem in plin sexon rece, sezon al frigului si observam cum de cativa ani incoace, vremea a inceput sa devieze si sa nu se mai desfasoare asa cum ar trebui. Se intampla de foarte multe ori ca in momentul in care ar trebui sa fie frig sa fie mult mai cald decat temperatura normala a perioadei respective. Ne bucuram pe moment pentru ca ne place sa fie mai cald insa ce se intampla cu sanatatea noastra? Sigur ca probabil ca ne vom descurca intr-un mod sau altul si ca ne vom proteja oarecum de frig insa copii sunt cei mai vulnerabili atunci cand vine vorba despre raceala.

Daca sunteti parinti, probabil ca stiti ca in fiecare an va confruntati cu aceeasi problema, o raceala care pare sa nu mai dispara. Ce trebuie sa faci? In continuare, voi prezenta cateva sfaturi pe care ati putea sa le folositi daca va doriti sa protejati copilul de raceala:

In primul rand, alimentatia este cea mai importanta. Probabil ca v-ati dat seama ca nimic nu functioneaza bine daca alimenttia nu este corespunzatoare. Apoi, trebuie sa ne gandim ca nutritionistii si medicii nu insista degeaba sa consumam cat mai multe portii de fructe si de legume proaspete pentru ca ele sunt considerate adevarate bombe de vitamine si de minerale care sunt necesare absolut copilului. Este extrem de important sa ii dai copilului cat mai multe fructe si legume. Vitamina C este cea de care copilul tau are cea mai mare nevoie, mai ales pentru ca aceasta protejeaza impotriva racelilor. Ai putea sa ii dai copilului mere, rosii, piersici, fructe de padure, patrunjel, morcovi, uleiulri vegetale si altele. Astfel, copilul va fi mult mai sanatatos decat iti inchipui si vei reusi sa ii stabilzei starea de sanatate inainte sa raceasca.