Sanatate Societate Stiai ca?

Incaltari confortabile pentru asistente

Una din cele mai solicitante si provocatoare meserii din lume este si cea de asistent medical sau asistent ingrijire domiciliu. Este o munca care implica multa atentie, dedicare, respect si cunostinte generale de ingrijirea sanatatii si putina medicina. Bineinteles ca cine alege sa mearga pe un astfel de drum este cel care stie ca este ceea ce se pliaza cu ale sala caracteristici si implicit cu ceea ce isi doreste sa urmeze in viata.

In mod normal orele de lucru ale unui asistent medical sau social sunt intre 8 si 12 ore pe tura. Asistentele se angajeaza ca in majoritatea timpului sa respecte fiecare cerinta a pacientului, ceea ce inseamna mers pe jos sau statul in picioare pe o suprafata dura. Unele din aceste perioade, de stat in picioare pot cauza probleme mari de sanatate, de spate, solduri si genunchi.

Cod vestimentar medical

Stictul cod vestimentar impune de altfel pantofi usori, saboti medicali, cu talpa ortopedica, pantofi cu talpa joasa, pantofi din burete sau din silicon. Avand un aspect curat si profesional este o cerinta stricta de a purta saboti medicali atat in spital, in azile, in camine sau in policlinici private.

Exista mai multi factori care trebuie sa fie luati in considerare atunci cand se decide achizitionarea unor pantofi medicali pentru asistente si prin urmare, acest demers nu este deloc unul usor. Specificatiile oferite de codul medical in materie de incaltaminte prevad acoperirea piciorului, culoarea, tipul de talpa, precum si inaltimea platformei sau a talpii pantofului.

Un numar mare de afectiuni comune cu care se confrunta o asistenta medicala sunt cele care tin de pozitia spatelui. Aici se includ dureri de spate, fasciita, dureri de sold, dureri de genunchi si unele dureri peste tot corpul. Pantofii corecti sunt o buna modalitate pentru a reduce tensiunea din intreg corpul si pentru a elibera durerea din picioare. In multe locuri de tip clinic se accepta saboti medicali deschisi in spate, pentru a lasa piciorul sa respire si a nu crea bataturi la picioare.

Siguranta pantofului medical

In cazul in care pantoful nu are forma corespunzatoare piciorului, atunci acesta ingreuneaza mersul si cauzeaza dureri, inflamarea vaselor de sange si senzatia de picioare grele. In rutina lor de munca, asistentele medicale sunt expuse pericolelor, chimicalelor, acizilor sau echipamentelor grele, ceea ce inseamna ca este o munca destul de dificil de efectuat fara incaltari corecte. In plus, asistentele medicale opereaza in general in spatii alunecoase, ceea ce inseamna ca pantoful lor trebuie sa fie non-alunecos. De altfel, trebuie sa se opteze pentru saboti medicali sau adidasi medicali curati si usor de intretinut.