Casa si gradina News Tech Tips&Tricks

Incalzeste-ti casa printr-un sistem inteligent

De la aparitia pe piata romaneasca a centralelor termice individuale si pana in prezent s-a constatat o crestere tot mai mare a cererii pentru astfel de dispozitive. Orice proprietar individual se satura la un moment dat sa plateasca sume enorme pentru energie termica si apa calda, sa suporte toate pierderile de pe retea si – in majoritatea cazurilor – sa tolereze si sistarile datorate reparatiilor sau neplatii. Alternativa este clara: instalarea unei centrale termice duce la inlaturarea acestor neajunsuri.

Trendul catre economisire a facut progrese, iar in momentul de fata sunt concepute sisteme inteligente care te ajuta sa reduci si mai mult valoarea facturilor cu incalzirea, mentinand in acelasi timp gradul de confort termic dorit in locuinta. O solutie in acest sens ofera si Salus Controls Romania, prin sistemul inteligent ultra-modern iT600.

Daca telefoanele sunt smart, televizoarele sunt smart, producatorii de automobile realizeaza masini inteligente si chiar si electrocasnicele au integrate elemente smart, de ce nu ar fi la fel situatia si cu sistemul de incalzire al unei locuinte? Un astfel de sistem este si cel propus de Salus Controls Romania, ca o varianta la clasicul termostat.

Sistemul iT600 are ca avantaj principal economia de energie. Un astfel de sistem permite proprietarului locuintei sa incalzeasca doar camerele dorite, fara a risipi inutil agent termic pentru a incalzi intreaga casa sau intregul apartament. Conceput pentru a permite reglarea temperaturilor individual, pe zone de interes, iT600 devine o solutie perfecta. Pot fi incalzite doar bucataria si livingul – spre exemplu – in cazul in care te intorci cu toate cumparaturile acasa si incepi sa pregatesti mancarea pentru musafirii ce urmeaza sa ajunga. Poti sa incalzesti doar dormitorul, in cazul in care te intorci de la drum lung si nu ai nevoie de altceva decat de cateva ore binemeritate de odihna.

Un avantaj extra – ca tot ne place sa fim la curent cu tehnologia – il reprezinta faptul ca toate aceste reglaje ale temperaturii, pe zone de interes, pot fi efectuate prin internet. Sistemul iT600 poate astfel sa gestioneze fie zone incalzite cu radiatoare (in special apartamente si garsoniere), fie circuite termice bazate pe incalzire in pardoseala. Componenta wireless integrata permite astfel modificarea temperaturilor din camere, in functie de preferintele proprii ale utilizatorului.

Avand in vedere toate aceste avantaje, devine evident faptul ca sistemul iT600 este o dotare ce nu trebuie sa lipseasca din nicio casa inteligenta. Vei putea astfel sa controlezi chiar de pe smartphone sau de la un PC conectat la internet, temperaturile in camere diferite ale locuintei tale.