Servicii Societate Stiai ca? Tips&Tricks

Intretinerea sistemului de canalizare

La fel ca orice alt sistem din intreaga casa, si sistemul de canalizare necesita ingrijire si curatare. Inainte de a trece la urmatoarele puncte este important ca fiecare membru al familiei sa inteleaga importanta unui sistem de canalizare pentru intreaga gospodarie.

Cum intretii sistemul de canalizare?

Un sistem de canalizare necesita intretinere pana la cel mai mic detaliu. De cele mai multe ori oamenii nu tin cont ca unele produse sau materiale plastice nu trebuie aruncate in vasul de toaleta sau in chiuveta. De multe ori acestea se descompun si afecteaza grav sistemul de scurgere al canalizarii.

Grasimea sau unsoarea nu trebuie aruncate in sistemul de canalizare. Temperatura rece a apei face ca alimentele cu grasimi sa se intareasca si sa fie indepartate cu greutate. Atunci cand se arunca grasime in sistemul de tevi acestea se infunda si de multe ori se necesita echipamente speciale pentru desfundat.

Mirosul acumulat de la reziduri precum fire de par, scame sau resturi de mancare este de neoprit, iar eliminarea sa dureaza ore in sir. Cea mai buna solutie in acest caz este si curatarea sistemului de tevi cu o jumatate de ceasca de otet. De altfel, otetul este si cel care impiedica depunderea de particule pe interiorul tevilor, datorita acidului din interior. Tot otetul distruge microbii.

Cea mai comuna solutie de a desfunda tevile este utilizarea unui plic cu granule acide, peste care se toarna apa calda sau rece dupa caz. Dupa aproximativ jumatate de ora, tevile sunt desfundate iar blocajul este eliminat.

Este important ca cel putin o data pe an sa se faca apel la firmele de salubritate si desfundare a tevilor si a scurgerilor, tocmai pentru ca utilizarea echipamentelor potrivite inseamna o durata de viata mai buna a intregului sistem de canalizare. Pe de alta parte, implicarea unei persoane cu mai putine cunostinte in domeniul sanitar poate distruge calitatea tevilor si implicit poate crea fisuri in intreg sistemul.