Dragoste si sex

Iubire neconditionata in 5 pasi

iubireIubirea inseamna sa iti pese mai mult de tine si nu de ceea ce spune lumea pentru ca dragostea este despre a oferi ceva fara a astepta ceva in schimb, de a oferi timp, iubire, pasiune si respect.

Atunci cand iubesti este bine sa tii ca unele lucruri tin de tine si altele de partenerul pe care il iubesti.

  1. Trebuie sa te accepti pe tine si pe cei dragi tie. In acest moment, desi esti departe de a fi persoana perfecta si capabila de iubire este important sa stii sa fii demn sa oferi si sa primesti respect, chiar si pentru acele suflete imperfecte, a oferi dragoste sta in puterile oricaruia din noi.
  2. A iubi pe cineva inseamna a-l proteja si a-l ocroti de cele mai urate situatii, deceptii si suparari. O parte din iubire inseamna a stimula cresterea si dezvoltarea unui om ca persoana, unde durerea si disconfortul sunt o parte inevitabila de a creste personalitatea cuiva in aceasta viata. Iubirea neconditionata inseamna a face ceea ce se poate face pentru a-l face pe celalalt fericit si confortabil si inseamna, de asemenea, a-l ajuta sa creasca prin experientele de viata impreuna.
  3. Iertarea este un pas in iubirea neconditionata, pentru ca a-i cere scuze partenerului inseamna a accepta ca ai gresit si in plus de aceasta ajuta la a elibera sentimentul de frustrare si de regret. Iertarea nu este ceva ce vrem sa facem, ci este ceva ce suntem. Atunci cand iubesti neconditionat, asta nu inseamna ca fiecare actiune sau alegere pe care o facem trebuie sa fie rea, pentru ca din dorinta ajungem sa ne schimbam comportamentul si atitudinea.
  4. Propria alegere de iubire inseamna o intrebare pusa constant si anume care este cel mai bun lucru pe care il putem face pentru cel iubit. Dragostea nu este o marime care se potriveste tuturor si nici un indicator care masoara evolutia unui cuplu. Ceea ce ar putea fi un act iubitor fata de o persoana apropiata ar putea fi daunatoare pentru alta, in masura in care nu le ajuta sa obtina apropierea de o fiinta umana care ar putea fi cu adevarat fericita.
  5. Iubeste-te pe tine neconditionat si va veni si iubirea pentru aproape. Iubirea neconditionata inccepe acasa, la varsta mica si continua pe parcursul dezvoltarii personalitatii. Fii capabil sa te iubesti in ciuda aparentelor, a defectelor si incearca sa constientizezi la ce esti bun, care sunt calitatile care te pun in valoare indiferent de masura.