Diverse Stiai ca?

Lucruri ciudate scoase la licitatie

Poate ca ati auzit despre licitatii de masini, de case, de bijuterii, insa in zilele noastre s-a facut un pas in plus: acum aproape orice poate fi scos la licitatie. Si daca vreti sa aflati cateva lucruri cel putin ciudate care au fost scoase la licitatie de-a lungul timpului, cititi in continuare.

1. Parul lui Abraham Lincoln. Dupa asasinarea sa in 14 aprilie 1845, cateva dintre suvitele sale de par au fost pastrate. Una dintre ele a fost vanduta in cadrul unei licitatii organizate in ianuarie 2015, pentru o suma ce depasea 25.000 dolari americani.

2. Tortul de nunta al reginei Elizabeta. Poate parea incredibil, insa o felie te tort de la nunta regala a reginei Elizabeta a II-a cu Ducele de Edinburgh Philip Mountbatten (nunta a avut loc in anul 1947), a fost vanduta la licitatie in anul 2013! Pretul initial a pornit de la 560 lire sterline, ajungandu-se in final pana la suma de 1917 lire sterline.

3. Aerul expirat al lui Brad Pitt si al Angelinei Jolie – un borcan cu aerul expirat de acestia se pare ca a fost scos la licitatie pentru suma de 340 dolari in august 2010.

4. Renumita cantareata Britney Spears s-a ras in cap la un moment dat, iar parul ei a fost scos la licitatie pe eBay in anul 2007, pentru o suma ceva mai mare de un milion de dolari; pare plauzibil, insa chiar si guma de mestecat pe care aceasta o scuipase sa ajunga sa fie licitata cu 14.000 dolari?

5. Lenjeria intima a lui Michael Jackson. Daca piesa de lenjerie folosita a lui Elvis Presley nu a fost licitata (desi a fost pusa si aceasta spre licitare), in cazul lenjeriei lui Michael Jackson licitatia a fost castigata de suma fabuloasa de 1 milion dolari!

Nu exista realmente o limita la lucrurile ce pot fi licitate, oricat de bizare ar parea acestea. Daca licitarea de obiecte vechi si antichitati poate fi inteleasa, poate fi fascinanta chiar, ce rost isi pot gasi obiectele personale sau parul anumitor persoane pentru altii? De ce ar da mii de dolari doar pentru a le avea? Doar ei pot sa ofere un raspuns.