Dragoste si sex Familie Societate

Mamicile adolescente

In urma cu cativa ani, mai exact cu 20-30 de ani, nu era o problema sa fii mama la 17-18-19 ani, ba chiar dimpotriva, acest lucru era ceva normal pentru ca femeile se casatoreau destul de devreme si bineinteles ca urma imediat si un copil. Sigur ca nu era o problema acest lucru mai ales ca statul le asigura femeilor un venit si o locuinta.

In ziua de astazi, este extrem de greu sa te gandesti vreodata sa iti faci o familie. Tinerii au inceput sa renunte la acest gand tocmai din ccauza ca responsabilitatea de a intretine o familie, de a avea o casa este mult prea mare. Avand in vedere salariile mici si volumul de munca care se depune… sigur ca nu doresc sa ma bag in politica sau alti termeni acum pentru ca tema principala este din punctul meu de vedere adolescentele cu mamici.

Am ales sa vorbesc despre adolescentele care aleg sa fie mame mult prea devreme iar acest lucru se intampla de regula fie din ignoranta, din dezinformare, inconsitienta sau alti factori. In ultima vreme au tot auzit de fete care sunt insarcinate si dau nastere unor copii. Cu alte cuvinte aceste femei cu copii cu copii. Cine este vinovat?

Probabil ca nu este nimeni vinovat ca s-a  intamplat acest lucru, poate doar inconstienta si mintea unei tinere car eprobabil ca nu constientizeaza ce inseamna sa cresti un copil. Sigur ca daca nu incurajez mamicile adolescente nu inseamna nicidecum ca incurajez avortul.

Nu putem sa condamnam pe nimeni pentru ca oricine isi face viata asa cum doreste si face ceea ce isi doreste in viata. Nu putem sa spunem ca ar trebui sa se reactioneze intr-un anumit fel pentru ca este la libera alegere fiecare decizie. In fapt, este important sa se inteleaga ca fiecare lucru trebuie sa fie facut la momentul potrivit.