News Tech

Microsoft concediaza 18000 angajati

Acum ca Nokia a fost achizitionata de Microsoft, este timpul sa se realizeze o serie de schimbari in materie de personal. Se estimeaza ca aceasta scadere de 18000 de posturi vor ajunge sa taie forta de munca  a celor de la Microsoft cu 15 procente, cea mai mare de pana in prezent. Se pare insa ca o mare parte din aceste posturi vor avea legatura directa cu Nokia.

S-a suspectat de mult ca noul conducator al celor de la Microsoft va ajunge sa se joace cu structura interna a companiei in viitorul apropiat. Satya Nadella si-a anuntat, intr-o scrisoare deschisa destinata angajatilor, planurile pentru „organizatia corecta”. Primul pas in acest plan este acela de a miscsora forta de munca prin eliminarea departamentelor care nu se indreapta in directia dorita. Cea mai mare parte a joburilor care vor fi taiate vor fi din departamentul Devices and Services din cadrul Nokia. Se estimeaza ca 12 500 de persoane vor fi concediati doar de acolo. In total mai bine de 18 000 de angajati vor ramane fara un loc de munca.

Satya Nadella a spus ca este importat de vazut ca sunt eliminate roluri in zone in care nu au o importanta majora si sunt create roluri strategice in alte domenii mai importante. Acesta a mai afirmat ca vrea sa faca totul intr-un mod cat mai profesional si transparent.

Pe piata IT, Microsoft este clasata pe locul trei, Google si Apple find companiile care isi disputa suprematia. Totusi in anumite segmente de piata Microsoft se afla in pozitia fruntasa. Nadella doreste sa readuca Microsoft in pozitia de lide in industrie. Acestia au de gand sa faca Nokia X un telefon Windows ceea ce ar limita efectul Android care a inceput sa ia amploare in randul telefoanelor Nokia. In memo-ul de 3100 de cuvinte adresat angajatilor Microsoft, Nadela a scos in evidenta faptul ca aceasta este o industrie care nu respecta traditia si ca inovatia este un lucru important in dezvoltarea companiei.