Diverse Societate

Miliardari care nu isi lasa averea mostenire

Indiferent de situatia financiara pe care o au, oamenii au obiceiul de a isi lasa averile stranse de-a lungul timpului copiilor sau rudelor apropiate. Acest lucru pare a nu fi o regula in lumea IT, unde majoritatea miliardarilor decid sa nu isi lase averile copiilor si sa doneze banii in scopuri caritabile. Printre cei mai mari oameni din IT care au aceasta viziune ii gasim pe:

Steve Case – Cofondator AOL

Steve Case este omul care a ajutat milioane de americani sa ajunga in mediul online. Acesta doneaza o mare parte din averea sa in scopul dezvoltarii de noi tehnologii. Omul de afaceri a infiintat compania Revolution care ofera suport pentru cei care nu sunt din Silicon Valley si vor sa isi incerce norocul in lumea IT.

De asemenea Steve Case a semnat Giving Pledge, un proiect infiitat de Bill Gates, prin care se angajeaza sa doneze jumatate din averea sa in scopuri caritabile.

Pierre Omidyar – Fondatorul eBay

Omidyar si sotia sa Pam sunt unii din cei mai cunoscuti oameni din lumea tehnologiei. Acestia au donat mai bine de 1 miliard de dolari in scopuri umanitare. De asemenea cuplu a semnat Giving Pledge in anul 2010.

eBay a fost lansat in anul 1998 si de atunci a devenit unul din cele mai mari site-uri de vanzari online. Cuplul a specificat in scrisoarea lor de donaite ca viziunea lor este una destul de simpla. Au mai multi bani decat au nevoie de aceea nu este nevoie sa tii de ceva ce poate fi folosit astazi.

Pe langa acest lucru, o mare parte din actiunile de la Omidyar network au fost donate in campanii care vin sa sprijine lupta impotriva traficului de persoane.

Bineinteles ca o mica parte din castigurile realizate de acestia vor fi acordate copiilor acestora, insa marea parte a averii va fi donata in scopuri caritabile.