Frumusete Sanatate Stiai ca?

Minunatele beneficii ale smochinelor

Smochinele sunt niste fructe extrem de delicioase si de sanatoase si erau preferate innca de Cleopatra. Ele au un gust dulce si usor acrisor in cazul in care sunt consumate proapete, pentru ca asa cum banuiesc, deja stiti cum sunt cele confiate.

Aceste fructe provin din Orientul Mijlociu si sunt unele dintre cele mai vechi fructe, pomenindu-se despre acest copac inca din Biblie.

Ele au efecte miraculoase atunci cand va doriti sa scapati de kilogramele in plus si de aceea sunt foarte folosite in dietele mediteraneene. Pe langa faptul ca aduce o multime de beneficii asupra sanatoatii, smochinele contribuie si la frumusetea corpului uman. Ele contin foarte mult Omega 3 si Omega 6 ceea ce contribuie substantial accelerarea digestiei organismului, mobilizand grasimile din tesutul adipos. Ele sunt foarte sarace in calorii, glucide si lipide.

Care sunt celelalte beneficii miraculoase ale cosnumului de smochine? Daca va intereseaza acest lucru, va invit sa cititi urmatorul articol atat de folositor:

  • In primul rand datorita aportului de calciu si fosfor foarte ridicat, ele previn osteoporoza si sunt si foarte utile in cazul copiilor care au hipocalcemie. De asemenea, este destul de important sa stiti faptul ca smochinele au mai mult calciu decat are laptele.
  • Datorita faptului ca are un continut de fier, smochinele previn anemia.
  • Ele contin vitamina C si sunt foarte utile pentru frumusetea pielii si previn gripa si raceala.
  • Sunt bogate in potasiu, ceea ce cotnine cantitati destul de importante pentru metabolism.
  • In cazul in care va confruntati cu probleme gastrointestinale, puteti sa consumati smochine deoarece acestea regleaza problemele din acest sens.
  • Ele au chiar si efecte afrodisiace, adica persoanele care au probleme cu libidoul  pot sa consume cu incredere aceste fructe iar efectul va fi miraculos.
  • Datorita faptului ca sunt foarte bogate in antionxidanti, smochinele previn cancerul, in special cel de colon, de san sau de prostata.