Alimentatie

Minunile ceaiului de frunze de mur

Ceaiul de frunze de mure este un ceai foarte aromat si care nu are efecte secundare. Pentru ceai se folosesc frunze, fructe si chiar vlastari tineri ai rugului de mur. El este foarte utilizat in medicina populara, traditionala.

Pentru a prepara un ceai de mur trebuie sa folosesti frunze de arbust de mur cu care faci o infuzie ca a unui ceai normal. Ai nevoie de doua linguri de frunze maruntite, pe care sa le adugi intr-o cana de apa in clocot. Lasi sa se infuzeze aproximativ 10 minute si va fi foarte benefic pentru tratarea colitelor, bolilor de rinichi, boli gastro-intestinale, diaree si bronsite. Aceastea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care ni le ofera un astfel de ceai.

Ceaiul de mur este considerant un ceai dietetic, dat fiind faptul ca usureaza digestia si combinat cu o alta serie de plante te poate face  sa pierzi cateva din kilogramele in plus. Amesteci frunze de mur cu papadie, pelin, coada soricelului, frunze de afin si patlagina. Amestecul nu trebuie sa depaseasca 4 linguri. Faci un ceai, pe care il lasi la infuzat si nu consumi niciodata mai mult decat 2 cesti pe zi.

De asemenea, pe langa beneficiile uimitoare pe care vi le-am prezentat, ceaiul de mur este foarte folosit in popor de femei. Motivul il constituie faptul ca regleaza ciclul menstrual si tulburarile hormonale din cadrul menopauzei.

Mai mult, el poate fi folosit si pentru uz extern. Ceaiul de mur ajuta la calmarea inflamatiilor pielii, infrumuseteaza si imbunatateste calitatea tenului. Pentru ten, trebuie sa folosesti o cantitate dubla fata de cea pe care o folosesti pentru uz intern. Poti face bai, infuzii si gargara cu aceasta solutie.

Cu ajutotul acestui ceai minune se fac clisme pentru calmarea hemoroizilor sau a leucoreei. Este un foarte bun dezinfectant si antiinflamator, asadar, folositi-l cu mare incredere.