Dragoste si sex Familie

Momentul potrivit pentru mutatul impreuna

In ziua de astazi tinerii ale foarte repede sa se mute impreuna. Acest lucru se intampla chiar si dupa cateva zile de la cunoastere cand cei doi parteneri nu se cunosc mai deloc. Sigur ca acest pas este unul destul de important, in acelasi timp banal pentru ca nu este deloc greu sa te muti cu partenerul dar mai ales un moment important.

Inainte de toate detaliile trebuie sa faceti astfel incat sa va cunoasteti partenerul inainte de a face acest pas. Este foarte important sa aveti grija sa va cunoasteti cat mai bine pentru a nu aparea certurile si scandalurile inca din primele zile ale relatiei sau a convietuirii impreuna.

Apoi, trebuie sa nu aveti secrete unii de ceilalti si sa faceti astfel incat sa fiti deschisi. Daca veti face acest lucru veti reusi sa mentineti o legatura durabila si eficienta. In plus, compatibilitatea dintre cei doi parteneri este extrem de importanta. Este foarte important ca tu si partenerul tau sa fiti doua persoane compatibile si sa va intelegi.

Tendinta actuala este ca un cuplu sa se mute impreuna cat mai repede posibil. Unii fac acest pas si dupa cateva zile. Ceea ce urmeaza este un efort de adaptare foarte solicitant. Multi nu-i fac fata si se razgandesc, iar alteori ajung la conflicte atat de dificil de gestionat, incat se rupe relatia. Fiecare ascunde anumite lucruri, de la probleme de familie, financiare sau legale pana la chestiuni legate de starea de sanatate. Nu o data, unii au aflat ca celalalt are o boala psihica cronica abia dupa casatorie, eventual ca medicatia utilizata este incompatibila cu procrearea.

In orice caz, este de dorit ca cei doi sa se cunosca suficient, dar si sa-si construiasca o agenda comuna, ceea ce presupune in general o perioada de 6-12 luni. In acest interval se termina „luna de miere” si incep sa apara decizile care au la baza alte motivatii decat obtinerea rapida a unor gratificatii. Este nevoie de timp ca o relatie sa se maturizeze suficient de mult, incat ea sa reziste in contextul locuitului impreuna.