Diverse Societate

Munca de birou scurteaza viata

Munca de birou are intotdeauna avantaje si dezavanataje in situatia in care iti doresti sa iei ce este mai bun din ea, fie ca te gandesti ca ai un acoperis deasupra capului si nu te ploua, nu te ninge, fie ca iti plac colegii de munca. Cu toate acestea, cei mai mari specialisti in afaceri si productivitatea muncii sustin ca munca de birou este sedimentara, de rutina care ne modifica postura corpului si mentalitatea implicit.

Poate ca este vorba despre felul in care ne organizam munca, despre ceea ce lucram in fata monitorului, incat sezutul pe scaun ne scurteaza viata. Si anume prin durerile de spate pe care le creeza, cele de umeri sau de picioare, care par sa favorizeze obezitatea si unele boli de inima. De altfel pozitia pe care o abordam stand pe scaun poate provoca artrita sau bursita, pe termen lung. Cel mai bine este sa stam la un unghi de 75 de grade pentru a avea flexibilitate si mobilitate si pentru nu accentua toata greutatea pe partea lombara.

Probabil ca atunci cand lucrezi la birou uiti de cele mai multe ori sa mai si mananci, inccat daca sari peste micul dejun esti predispun mai mult la stres si la ceea ce o masa iti poate oferi. Dimineata metabolismul isi arde grasimile si energiile necesare, astfel incat trebuie sa iei in vedere un mic de jun bogat in vitamine si minerale, care sa iti asigure energie pentru o zi la birou.

Vara cu siguranta aerul cald de afara iti creeaza dureri de cap si disconfort, incat ajungi sa ii spui sefului ca iti doresti un aparat de aer conditionat sau un ventilator. Trebuie sa stii ca aerul recirculat iti afecteaza plamanii si va recircula tot felul de toxine din aer. Elimina pe cat posibil respiratia aerului reincalzit si racit, recirculat. Opteaza pentru cateva minute de aer in natura.